pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 21, 2016 8:03 am Lees verder →

Bisschop Roermond heeft maculadegeneratie en blindheid dreigt

Roerdalen – In een artikel vandaag (21 maart 2016) van de hand van journalist Wim Doesborgh in oa Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad verwacht de Roermondse
Bisschop Frans Wiertz binnen enkele jaren blind te zijn als gevolg van maculadegeneratie. Dat zegt hij in het EO-programma Geloof en een Hoop Liefde dat dinsdag 5 april om 18.10 uur op tv-zender NPO2 wordt uitgezonden. Wat dat op termijn betekent voor zijn functioneren is nog onduidelijk.
De teksten voor de liturgie of voor spreekbeurten moeten in steeds grotere letters worden Vergaderingen leiden wordt een probleem, omdat hij niet iedereen scherp kan herkennen. Wiertz lijdt aan maculadegeneratie, een oogaandoening die tot totale blindheid kan leiden. Het is een erfelijke ziekte die in Wiertz’ familie vaker voorkomt.

Het is een erfelijke ziekte in de familie Wiertz
„Binnen enkele jaren ben ik waarschijnlijk blind”, zegt Wiertz in het televisieprogramma Geloof en een Hoop Liefde van de EO. De bisschop hoopt zijn ambtstermijn tot december 2017, wanneer hij 75 wordt en met emeritaat zal gaan, in goede gezondheid af te maken. Maar dat wordt niet gemakkelijk. Hij is een gepassioneerd liefhebber van boeken. Romans, poëzie en geschiedenisboeken vullen de boekenkast van de bisschop. En menige nacht, als hij de slaap niet kan vatten, stort hij zich gretig op de literatuur. Dat wordt straks een tragisch probleem.
„Ik had me verheugd om na mijn pensioen meer te gaan lezen”, zegt Wiertz, „maar dat lukt jammer genoeg niet meer.”
.Posted in: algemeen, roerdalen, roermond