pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 8, 2018 8:25 am Lees verder →

Bisschop vandaag gewijd: geen gehuwde priesters- bloemen uit Herkenbosch

Roerdalen/Roermond -De nieuwe bisschop van Roermond, Harrie Smeets, ziet weinig in het idee van getrouwde priesters als oplossing voor het tekort aan geestelijken in de katholieke kerk. Paus Franciscus heeft daarvoor de deur op een kier gezet. Dat zegt hij vandaag in een interview in de Limburger.
De nieuwe bisschop wordt vandaag in het bijzijn van oab 24 collega-bisschoppen uit binnen- en buitenland in de Roermondse kathedraal gewijd. Aan dit internationaal tintje zit ook nog een lokaal, Roerdalense tintje: de bloemversesiering in en rond de inwijding de kathedraal is verzorgd door bloemisterij ‘t Haldert uit Herkenbosch en exploitant Thei van Eck was met zijn team zijn zeer ingenomen en trots met deze delopdracht : @Het is een voorrecht en wij hebben er iets bijzonders van [email protected]
Overigens iis de bisschopwijding live op L1 re zien vanaf zaterdagmorgen 10 uur
(Lees ook:Bisschop Harrie Smeets hoopt op hoogtij in De Limburge

Vervolg interview (DL heden : ( deels) in DL:?Franciscus opperde vorig jaar te onderzoeken in hoeverre de zogeheten viri probati, een Vaticaanse term voor deugdzame, levenservaren en getrouwde mannen ‘een mogelijkheid zijn’. Die viri probati zouden tot priester gewijd kunnen worden, aldus de paus, in gesprek met Die Zeit. Dat betekent niet dat mannen die al priester zijn mogen trouwen, zo voegde hij daaraan toe. Het is zeker niet de bedoeling het celibaat af te schaffen, of er vrijwilligheid in te brengen. De discussie het celibaat speelt al tientallen jaren. Smeets, die vandaag tot bisschop wordt gewijd, benadrukt in een gesprek met De Limburger bewust te hebben gekozen voor dat celibaat.
Vervolg: zie De LimburgerPosted in: algemeen, roerdalen, roermond