porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 29, 2015 7:42 pm Lees verder →

Blatter herkozen, maar UEFA bezint zich; FIFA onzeker over toekomst doorr omkoopschandalen

Roerdalen – Volgende week Bij de finale om de Champions League-finale wordt meer duidelijk: gaat de UEFA een eigen koers varen en zich afsplitsen van de FIFA, de wereldvoetbalbond?
Tegenkandidaat Prins Ali al-Hussein uit Jordanië heeft zich in de vooravond na de eerste uitslag teruggetrokken. Hij zag geen kans meer om de verkiezing te winnen howel hij een tweede stemming afdwong. Sepp Blatter kan daarom nu beginnen aan zijn vijfde termijn als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA.

Blatter besliste de strijd eigenlijk al in de eerste ronde. Hij kreeg 133 stemmen. Prins Ali had met 73 stemmen nog wel voldoende steun om een tweede ronde af te dwingen, maar hij geloofde niet meer in een overwinning in de beslissende stemronde.

Vooral in West-Europa werd gehoopt dat de Jordaanse prins Ali een tweede ronde af zou dwingen, maar die hoop bleek een utopie.

Daarmee boekte toch nog Blatter een onverwacht gemakkelijke overwinning. De wereldvoetbalbond lag de afgelopen dagen onder vuur van de Zwitserse politie en de Amerikaanse federale recherche. KNVB-voorzitter Michael van Praag hoopte, evenals veel West-Europese bonden, dat de onrust een verandering in het leiderschap teweeg zou brengen.

Net als bij zijn vorige vier verkiezingen bleek Blatter uiteindelijk onverslaanbaar.

Hij is al zeventien jaar aan de macht

1998: Sepp Blatter wordt voor het eerst gekozen door UEFA-voorzitter Lennart Johansson met 111-80 stemmen te verslaan. Later verhaalt de Zweedse verliezer over bruine enveloppen met tienduizenden dollars die aan bondsvoorzitters werden uitgedeeld.

2002: Bij de herverkiezing boekt de Zwitser een nog grotere overwinning op Issa Hayatou uit Kameroen: 139-56.

2007: Geen tegenkandidaat voor Blatter.

2011: Geen tegenkandidaat, omdat de Qatarees Mohammed Bin Hammam zich na corruptiebeschuldigingen vlak voor de stemming terugtrekt.
Het is de grote vraag wat de West-Europese bonden nu gaan doen. Vandaag nog zinspeelde voorzitter Greg Dyke van de Engelse voetbalbond op een boycot van het volgende WK voetbal. Dat toernooi wordt in 2018 gehouden in Rusland.

Van Praag wilde daarover vanochtend niet speculeren, maar hij houdt alle opties open. “Meteen uit de FIFA stappen is wel wat snel, maar ik sluit niets uit. We zijn het zat in Europa! En daarmee bedoel ik het overgrote gedeelte van de Europese landen. Dat is zeker”, zei de KNVB-voorzitter.

Over een week komen de Europese bonden bij elkaar rond de finale van de Champions League. Ze gaan dan overleggen over een gezamenlijke strategie.Posted in: politie, roerdalen