pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 12, 2011 7:58 am Lees verder →

Boek over: Ontdek de groene gemeente Roermond

Roermond – Over enkele dagen, medio december, verschijnt het boek ‘Natuurlijk Roermond’. Het boek (foto), met als ondertitel ‘Ontdek de groene gemeente Roermond’ en ruim 200 pagina‘s dik, wordt uitgegeven in het kader van het 100 jarig bestaan van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg (NHGL). Dit jubileum was voor het gemeentebestuur in februari 2010 de aanleiding om het Natuurhistorisch Genootschap, dat in het GroenHuis in Roermond is gehuisvest, een waardecheque cadeau te doen. Dit startkapitaal heeft het genootschap, met dank aan de vele sponsors, weten uit te bouwen tot een groter bedrag. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de uitgave van het boek ‘Natuurlijk Roermond’.

In de afgelopen 2 jaar hebben 14 auteurs, onder leiding van Math de Ponti, Olaf Op den Kamp, Wouter Jansen en Wilbert Dekker, 16 natuurgebieden in de gemeente Roermond beschreven. Het resultaat wordt nu gepresenteerd in de vorm van een boek met een beschrijving van de mooiste groene terreinen in de gemeente Roermond, vooraf gegaan door een hoofdstuk over de geologie. De tekst wordt ondersteund met meer dan 250 foto’s. Tevens bevat het boek 16 beschreven wandelingen met een topografische kaart. Het geheel wordt aangevuld met 28 kaders waarin soortgroepen, bijzondere gebeurtenissen of gebieden worden toegelicht. Op een toegankelijke wijze wordt de flora en fauna per biotoop in de gebieden beschreven. Hierbij wordt ook aandacht geschonken aan de geologie en het gebruik van het terrein in het verleden. Bij elk natuurterrein is een kaartje geplaatst met een uitgezette wandeling en een beschrijving: zo kunt u de natuur in Roermond nog beter beleven. Een uniek boek voor elke Limburger, zowel de wandelaar als de echte natuurkenner.

Het boek ‘Natuurlijk Roermond’ is vanaf 15 december 2011 te koop bij de Roermondse boekwinkels, de VVV-kantoren in het centrum en in Swalmen en bij het kantoor van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, Godsweerderstraat 2, bereikbaar via telefoonnummer 0475 386 470 of via e-mail: [email protected] De verkoopprijs bedraagt € 11,90. De eventuele verzendkosten bedragen € 7,50.Posted in: roermond