pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 19, 2018 6:03 pm Lees verder →

Boek van Rey op “politiek” moment: vraagtekens van auteur bij naschrift hoofdpersoon

Roermond – Op een wel erg doorzichtig tijdstip – op de vrijdag voor de verkiezingen van komende woensdag daarna- is het boek Vrienden over Jos van Rey verscchenen. Daarnaast: de schrijver van de biografie over de veroordeelde Roermondse ex-wethouder Jos van Rey is niet gelukkig met een aantal passages in het boek.

Hij, auteur André Vermeulen, distantieert zich dan ook onder meer van Van Reys’ belangrijkste complottheorie die hij in het boek ontvouwt. Ook kan hij zich niet vinden in het naschrift van het boek waarin Van Rey allerlei personen en instanties ervan langs geeft.

De biografie van Jos van Rey is vrijdag gepresenteerd in Roermond. De auteur was daar wegens griep niet bij, zo heeft hij donderdagmiddag al laten weten.

Van Rey werd in december in hoger beroep veroordeeld vanwege ambtelijke corruptie en het lekken van geheime informatie. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar.

Schrijver André Vermeulen staat voor 95 procent achter het boek, maar valt over het slotstuk van de biografie. “Na veel heen en weer gepraat is besloten dat Van Rey in het naschrift een tekst onder zijn eigen naam mocht toevoegen. Hij geeft hier en daar wel wat vegen uit de pan.”

In oktober 2012 viel de Rijksrecherche binnen bij Van Rey en in het Roermondse stadhuis. Volgens de politicus is dat het gevolg van een complot, zo zegt hij in het boek. Volgens Van Rey heeft gouverneur Theo Bovens (CDA) samen met de toenmalige procureur-generaal Annemarie Penn, nu burgemeester van Maastricht, de doorslag gegeven om hem te laten vervolgen.Beiden noemen dat pure onzin.

“Dat is precies zo’n ding waarin ik niet in mee ga”, aldus de schrijver. “Ik heb het uiteindelijk zo opgeschreven dat het uit zijnkoker komt en niet de mijne”.Posted in: algemeen, roermond