pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 6, 2015 1:40 pm Lees verder →

Boeren blij: melkquotum afgeschaft

Roerdalen – Na tientallen jaren is het zover, het melkquotum voor melkveehouders wordt afgeschaft. Veehouders kijken al jaren uit naar deze dag. De maatregel die in 1984 werd ingevoerd om overproductie tegen te gaan is vanaf woensdag 1 april verleden tijd.

De melkplassen en boterbergen van de jaren tachtig zullen door de grote vraag naar melk in het buitenland uitblijven, dus mogen veehouders na ruim dertig jaar weer zoveel melk produceren als ze kunnen of willen. Zo meldt Omroep Brabant.

En waar de boeren helemaal gelukkig zijn is het volgens de Milieufederatie een slechte ontwikkeling. “We zijn bang dat de melkveehouderij, de kippen- en varkensboeren achterna gaan met veel te veel dieren en veel te grote stallen”.

Staatssecretaris Dijksma van economische zaken heeft daarom al maatregelen aangekondigd en vindt dat de melkveebedrijven over voldoende grond moeten beschikken om de dieren naar buiten te kunnen laten gaan en er minimaal de helft van hun koeienmest op kwijt moeten kunnen.

‘Maatregelen onvoldoende’
Bedrijven die harder groeien en meer mest produceren, moeten ieder jaar aantonen dat ze daarvoor nog voldoende grond hebben om zo de schadelijke stoffen uit de mest kwijt te kunnen.

Niet alleen boeren lopen vooruit op de nieuwe regels. Ook de melkfabrieken hebben dat gedaan. Friesland-Campina heeft in Nederland maar liefst 2,5 miljard euro geïnvesteerd om de extra melk te kunnen verwerken. Zo is er in Veghel een grote installatie gebouwd om melk te verwerken tot melkpoeder voor bijvoorbeeld medicijnen en babyvoeding.Posted in: roerdalen