By februari 16, 2014 3:05 pm Lees verder →

Bouw indoor entertainmentpark Yumble in februari van start in Roermond

Roermond -In Roermond begint eind februari de bouw van Yumble. De opening van dit 9000 vierkante meter grote indoor attractiepark wordt in het eerste kwartaal van 2015 verwacht. Initiatiefnemer en eigenaar Brand New Leisure (BNL) financiert het ruim 22 miljoen euro kostende project met behulp van belanghebbende investeerders en banken. Een van de investeerders is NV Industriebank LIOF, de Limburgse ontwikkelings- en investeringsmaatschappij die een belang van 29 procent neemt. Yumble komt naast het McArthurGlen Designer Outlet Roermond. BNL is voornemens het Yumble-concept op meer locaties in Nederland, Duitsland, Belgie en Azie uit te rollen.

Yumble laat zichzelf het best omschrijven als attractiepark 2.0. De hoofdattracties worden samengesteld uit een spectaculaire mix van bewegings- en projectietechniek en interactieve elementen. Daarnaast zullen de ‘golden oldies’ niet in de attractiemix ontbreken. Ook in het decor worden interactieve projectietechnieken toegepast. Yumble biedt bezoekers een onvergetelijke en vernieuwende totaalervaring.

Het attractiepark zal in Roermond werk bieden aan 120 mensen. Dankzij de gunstige ligging wordt een grote markt aangeboord. In Nederland, Duitsland en Belgie wonen 17 miljoen mensen op iets meer dan een uur autorijden van Yumble.

Voor het startjaar 2015 wordt gerekend op 300.000 tot 350.000 bezoekers. Om de capaciteit optimaal te benutten, spreidt Yumble haar bezoekersstromen over de ochtend of middag. In ruil voor een minder lange verblijftijd (maximaal 4 uur) krijgt de consument korte tot geen wachtrijen voor de attracties. Daarnaast spreidt Yumble haar bezoekersstromen door te werken met full dynamic pricing, een systeem dat ook in de luchtvaartbranche volop wordt gebruikt. De entreekosten komen naar verwachting uit op 14 tot 20 euro, afhankelijk van seizoen, dag en dagdeel.

Brand New Leisure is sinds enkele jaren actief in de wereld van entertainment en leisure en ontwikkelt innovatieve concepten. Het Yumble-concept kwam in eigen beheer tot stand en zal volgens BNL-directeur Marc Koerts breder worden toegepast: “Als alles in Roermond straks goed draait, zal het concept in franchise of licentie ook in andere steden en landen van de grond komen. Overigens nemen wij alleen Triple A locaties in behandeling”.Posted in: roermond