pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 12, 2015 8:30 am Lees verder →

Brand in huis door hennepplantage

Helmond – De politie arresteerde zaterdagochtend 10 oktober de bewoner van een woning aan de Spoorstraat waar een dag eerder brand uitbrak, vermoedelijk door een hennepkwekerij.

Vrijdagavond 9 oktober ontstond rond 21.00 uur brand in het huis van de man. Daardoor moesten omwonenden hun huizen verlaten en elders worden ondergebracht. Tijdens bluswerkzaamheden werd ontdekt dat op de zolder van het huis een hennepkwekerij zat. De Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het vuur, maar door de brand zijn veel sporen verloren gegaan. Het vermoeden bestaat dat de brand is veroorzaakt door de hennepkwekerij. Vermoedelijk bestond de plantage uit een kleine 200 planten. De bewoner van het pand was niet thuis toen de hulpdiensten vrijdagavond arriveerden. Hij meldde zich zaterdagochtend bij de politie in Helmond, en is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vermenging onder- en bovenwereld
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Tips zijn van groot belang om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Ruikt u een henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl (https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html).UPosted in: politie