By februari 15, 2012 6:16 pm Lees verder →

Brandweer bepleit rookmelders; redding baby en echtpaar bij brand in Roermond dank zij buurman

Roermond – Bij een woningbrand aan de Heinsbergerweg in Roermond, heeft de brandweer 12 febr jl een baby en twee personen uit de woning gered. Het drietal lag te slapen terwijl in de achterbouw brand was ontstaan en de woning onder de rook stond.

Het drietal kon worden gered na dat een buurman de brandweer had gealarmeerd. Hij ontdekte omstreeks 03:00 uur vanacht dat de woning vol rook stond. De bewoners en de baby zijn ter plaatse door het opgeroepen ambulancepersoneel gecheckt. Ze bleken ongedeerd.

De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat een houtkachel in een aanbouw brandbare materialen in de omgeving van de kachel heeft aangestraald, waardoor ze tot ontbranding zijn gekomen. De brandweer rukte uit met 2 bluscoertuigen en een hoogwerker. Omtrent de ontstane schade is nog niets bekend.

De brandweer adviseert lezers van dit artikel om rookmelders te plaatsen. Bij brand wordt je snel gewaarschuwd en is er een grote kans dat je zelfstandig de woning kunt verlaten. Nu bracht een buurman reddingPosted in: roermond