pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 21, 2011 7:11 am Lees verder →

Brandweer organiseert unieke manier van oefenen

Roerdalen – In het kader van de Nationale Brandpreventieweken wordt er in de maand oktober in de Veiligheidsregio Limburg Noord aangedacht gevraagd voor ontruimen in de zorg. De brandweer introduceert tijdens deze maand een nieuwe en unieke manier van oefenen voor bedrijven en instellingen.

‘Eerste hulp bij ontruimen’.
Tijdens een drietal informatiebijeenkomsten deze week, welke de Veiligheidsregio Limburg-Noord toont de brandweer een nieuwe manier van oefenen in de zorg.
Hiervoor zijn directieleden, facilitair managers en hoofden BHV van zorginstellingen uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomsten laat de brandweer zien hoe een zogenaamde table-top ontruimingsoefening (‘Eerste hulp bij ontruimen’) in zijn werk gaat. Met deze oefening kan meer personeel voorbereid worden op een ontruiming zonder dat de zorg verder wordt belast in de dagelijkse werkzaamheden.

Table-top oefening
Door regelmatig een ontruiming te oefenen, leren medewerkers wat ze bij een echte calamiteit moeten doen. Voor veel zorginstellingen is het vaak lastig om alle medewerkers regelmatig te betrekken bij de voorbereiding op een ontruiming. De table-topoefening is relatief eenvoudig in te passen na bijvoorbeeld een werkoverleg. Maar uiteraard vervangt het nooit een echte ontruimingsoefening.

Aan het einde van de oefening krijgen de deelnemers een starterset ‘Eerste Hulp bij ontruimen’ mee. De starterset bevat uitleg over de oefenmethodiek en startmateriaal voor een table-top oefening. Met de set kan een ontruiming op tafel worden nagespeeld. Met de starterset kunnen de deelnemers meteen mee aan de slag binnen hun eigen zorginstelling.

Eerste Hulp bij Ontruimen is ontwikkeld door de brandweer in de Veiligheidsregio Utrecht. Het initiatief is door de Veiligheidsregio Limburg-Noord overgenomen. Voor meer informatie over de oefening www.eerstehulpbijontruimen.nl.Posted in: roerdalen