pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 23, 2011 7:17 pm Lees verder →

BREAKING NEWS: Johnny Hoes (94) overleden

Weert – In het Weerter ziekenhuis is zaterdag zanger, tekstschrijver en producent Johnny Hoes op 94-jarige leeftijd overleden nadat hij vorige week in kritieke toestand was opgenomen na een hartinfarct. Hij overleed in het bijzijn van familie
Johnnie Hoes werd op 19 april 1917 geboren in Rotterdam. In de mobilisatietijd kwam hij als soldaat in 1939 in Tungelroy terecht. In Weert ontmoette hij zijn latere vrouw Jacqueline. Zo bleef Hoes in Weert hangen. Na de bevrijding werkte hij als tolk voor de Amerikanen. Hij organiseerde voor hen ook feest- en dansavonden. Hoes begon ook met het schrijven van liedjes. Hij zou er 4 tot 5.000 maken in zijn leven.
In 1961 een vand e bekendste: Och was ik maar bij moeder thuis gebleven, , een bewerking van een Venlose carnavalssachalger van Thuur Luxembourg. Met 450.000 exemplaren is dat nog steeds de best verkochte Nederlandstalige single aller tijden. De grootste ontdekking van Hoes was de Zangeres Zonder Naam. In 1963 ging ze met Hoes mee naar zijn eigen platenmaatschappij die hij dat jaar oprichtte, Telstar. Tot hun breuk in 1977 schreef Hoes talloze hits voor haar. Andere artiesten die bij Johnny Hoes doorbraken waren de Heikrekels,, Normaal, Eddy Wally en Henk Wijngaard. Ook de Limburgse groepen het Radi-Ensemble uit Thorn , the Classics uit Stramproij en the Walkers kwamen uit zijn stal, net als Doe Maar, Toontje Lager en de Jansse Bagge Band.

Hij deed radiowerk en op de televisie voor de Vara de “lach en een traan-show’ Hoes was betrokken bij de productie van ruim 15.000 titels en zijn bedrijf is goed voor 300 gouden en platina platen.
Wanneer de uitvaartdienst is, is nog niet bekendPosted in: Geen categorie