pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 7, 2017 11:06 am Lees verder →

Britse koningin: 10 miljoen in Kaaiman-eilanden Belegd…

Roerdalen – ‘ s Werelds grootste bedrijven, staatshoofden en grote namen uit de politiek, entertainmentindustrie en sport: allemaal komen ze voor in de net gelekte Paradise Papers. In de 13,4 miljoen documenten is te lezen hoe belastingen worden ontweken via constructies in belastingparadijzen, die overigens in de meeste gevallen gewoon legaal zijn.
De Britse Queen Elizabeth zou zo’n 10 miljoen pond hebben geïnvesteerd in een fonds op de Kaaimaneilanden. Die investering is nooit openbaargemaakt, schrijft The Guardian.
Ook saillant: het fonds investeerde op zijn beurt in de winkelketen BrightHouse. Dat Britse bedrijf werd onlangs op de vingers getikt omdat het misbruik maakt van kwetsbare en arme mensen. Bij BrightHouse kan je tegen hoge rente elektronische apparaten op afbetaling aanschaffen.

Queen Elizabeth EPA
Een andere opvallende naam die opduikt is die van de Canadese premier Justin Trudeau. Zijn goede vriend en fondsenwerver Stephen Bronfman zou betrokken zijn geweest bij het wegsluizen van miljoenen dollars naar de Kaaimaneilanden. Trudeau riep na de onthullingen in de Panama Papers nog op tot actie tegen belastingontwijking.
De Paradise Papers zijn een vervolg op de Panama Papers. Zo’n anderhalf jaar geleden lekten 11 miljoen documenten, waaruit bleek dat een Panamese belastingfirma tal van miljardairs heeft geholpen geld weg te sluizen naar belastingparadijzen.
Uit de gelekte documenten blijkt verder dat het grootste mijnbouwbedrijf van de wereld Glencore in het geheim tientallen miljoenen heeft geleend aan een Israëlische miljardair. In ruil daarvoor moest de Israëliër een omstreden, maar lucratieve deal sluiten met de regering van de Democratische Republiek Congo.

In de Paradise Papers staat ook hoe multinationals, waaronder Apple, Nike en Uber belastingen ontwijken via constructies met offshore-bedrijven. Dat zijn vennootschappen die gevestigd zijn op plekken waar vermogen nauwelijks wordt belast.

Ook artiesten Madonna en Bono komen erin voor. De Amerikaanse zangeres zou een farmaceutisch bedrijf gebruiken om belasting te ontwijken, de Ierse U2-zanger zou daartoe in een winkelcentrum in Litouwen hebben geïnvesteerd.

Voetbal

Twee Russische miljardairs hebben volgens de documenten via ingewikkelde offshore-constructies belangen gekocht in de grote Engelse voetbalclubs Everton en Arsenal. De twee, Farhad Moshiri and Alisher Usmanov, zijn zakenpartners, maar de clubs waar ze belangen in hebben zijn juist concurrenten van
De documenten zijn gelekt aan de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. Die deelde ze weer via een samenwerkingsverband met media in 67 landen, waaronder in Nederland Trouw en het FD. De belangrijkste bron van de documenten is juridisch dienstverlener Appleby, een van de meest prestigieuze bedrijven die werken vanuit belastingparadijzen.Posted in: algemeen, roerdalen