pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 5, 2014 3:19 pm Lees verder →

Brom effe normaal project in Parkstad van start

Parkstad -Jongeren op de bromfiets of scooter bewustmaken van hun eigen gedrag in het verkeer. Om dat te bereiken, zijn stichting Halt, Politie, Adelante en het Openbaar Ministerie medio september in de regio Parkstad met het project ‘Brom Effe Normaal’ (BEN) gestart. Bega je als jongere één of meerdere strafbare verkeersovertredingen op de brommer of scooter? Dan heb je de keuze: een boete betalen of meedoen aan Brom Effe Normaal (BEN). Op dinsdag 4 november vindt een brommercontrole plaats op de Heerenweg in Heerlen, ter hoogte van Wickraderweg.

BEN
BEN is een leer- en werkstraf via stichting HALT. Na een één of meer verkeersovertredingen, worden jongeren (16-18 jaar) op brommers of scooters door de politie bekeurd, of mogen ze kiezen voor een doorverwijzing naar stichting HALT voor een leer-en werkstraf. De werkstraf wordt binnen de gemeente uitgevoerd. Voor de leerstraf moeten zij onder andere een interactieve voorlichtingsbijeenkomst met verkeersslachtoffers bijwonen. Tijdens deze bijeenkomst vertellen verkeersslachtoffers zelf hoe het is om zwaar gewond te raken bij ongevallen en hoe het is om te moeten revalideren. Een ander bijzonder aspect is de betrokkenheid van ouders/verzorgers. Ook zij worden uitgenodigd voor een gesprek, omdat ouderbetrokkenheid een positief effect heeft op het leerproces van de jongeren.

Doel
De doelstelling van BEN is het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid; het verhogen van het normbesef bij jongeren en het signaleren van risicogedrag. BEN is niet alleen gericht op de aanpak van overtreders, maar ook op preventie. Via folders op scholen en openbare gelegenheden worden jongeren gewaarschuwd voor de gevolgen van gevaarlijk verkeersgedrag.

Jaar van de jonge bestuurder
Bij beginnende automobilisten in Nederland is het ongevalsrisico ruim vijf keer groter dan bij ervaren bestuurders. Dat komt door een gebrek aan rijervaring en het risicogedrag dat kenmerkend is voor jongeren. Daarnaast blijkt ook dat veel ernstige gewonden zich tussen de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar voordoen . Reden voor het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) om zich in 2014 met een campagne tot deze groep jonge bestuurders te richten. Met een aantal projecten voor en door jongeren wordt deze doelgroep het komende jaar extra geïnformeerd en uitgedaagd. Centraal staat, nadenken over je eigen verantwoordelijkheid als het gaat om verkeersveiligheid. Van alle dodelijke ongevallen in Limburg is 25% een jonge automobilist of bromfietser .

Samen maken we van de nul een punt!.
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL. Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan, dat in opdracht van de Provincie Limburg, werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Het ROVL heeft het Europees Verkeersveiligheids Charter ondertekend, waarmee Limburg zich schaart achter de ambitie van de Europese Commissie om vanaf 2011 jaarlijks 25.000 potentiële verkeersslachtoffers te voorkomen. De ambitie in Limburg gaat echter nog veel verder. Ieder verkeersslachtoffer is er één teveel. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.Posted in: politie