By december 16, 2011 7:25 am Lees verder →

Burgemeester Hessels (Echt) sluit vandaag Glazen Huis-zitters op; veel acties voor goede doel

Echt – Vandaag, vrijdag 16 december worden Peter Steskens, Johan Meuwissen en Dennis Sevriens rond het middaguur door burgemeester Jos Hessels opgesloten in het Glazen Huis op de Plats in Echt. Daar blijven zij vervolgens 52 uur zonder eten en drinken zitten om geld in te zamelen voor het goede doel. Op zondag 18 december worden zij door zanger Meister Martijn rond de klok van 16.00 uur uit hun lijden verlost. Via LOES-radio en –tv kunnen de belevenissen van de Glazen Huis-zitters dag en nacht gevolgd worden.
Als de drie dappere jongelingen eenmaal op hun plek zitten, gaat de inzamelactie voor het goede doel van start. Zij zullen dag en nacht onder meer verzoekplaatjes tegen betaling gaan draaien. Ook zullen zij gedurende de actie diverse gasten in hun huis ontvangen. De 2011-editie van het Glazen Huis Echt-Susteren is eigenlijk al in volle gang. In veel horeca-etablissementen in Echt-Susteren staan collectebussen opgesteld. Tezamen met de donaties aan de brievenbus van het Glazen Huis en de overschrijvingen per bank vormen deze collectebussen een grote bron van inkomsten. Zo kan de organisatie op weg naar een evenaring of misschien zelfs wel overtreffing van het eindbedrag (€ 11.180.42) van vorig jaar!
Op zaterdag 17 december kunnen alle verenigingen en organisaties uit de gemeente Echt-Susteren zich presenteren bij het Glazen Huis op de Plats. Daar kunnen zij ook hun donatie voor het goede doel in de brievenbus deponeren. Op zondag 18 december staan een groot artiestengala en een veiling op het programma. Vanaf 12.00 uur wordt de Plats opgewarmd door de Zate Hermenie De Laatbleujers uit Echt, Zate Hermenie Jónk Vleisj uit Dieteren en Zate Hermenie Mit väöl gelök uit Echt. Vervolgens wordt het podium vrijgemaakt voor optredens van de band On Air, het Susterense duo Spik en Span, de band Kingsize 43, zanger Roy Selder, Die Beegter Herzbuben, Lotte, Meister Martijn, Kartoesj en Frans Croonenberg. De presentatie van het Artiestengala is in handen van Wil Wolfs.
Rond de klok van 14.00 en 15.25 uur gaat Ger Bisschops aan de slag als veilingmeester. Geveild zullen onder meer worden een reischeque van Reisbureau Kupers, een rijlessenpakket van Rijschool Van Ool, een portret van Bert Saunders, enkele unieke vinyl-singles van de Janse Bagge Bend (collectorsitems), een gesigneerd AC Milan-shirt van Mark van Bommel, een Fortuna Sittard VIP pakket, een achttal kunstwerken van Echt-Susterense kunstenaars en huiskamerconcerten van De Jónges van de Zank en King Size 43.
Rond de klok van 17.00 uur is de bekendmaking van het voorlopig eindbedrag. Ook zal zondagmiddag de uitslag van de kleurplatenwedstrijd voor de Echt-Susterense basisscholen bekend worden gemaakt.
Iedereen die een steentje wil bijdragen aan het welslagen van het Glazen Huis Echt-Susteren 2011 kan dat doen via Rabo-banknummer 154932876 t.n.v. ‘GHES 2011’. Men kan de bijdrage ook persoonlijk naar het Glazen Huis op de Plats in Echt brengen en daar in de brievenbus deponeren. Hou gedurende de actie ook de website www.glazenhuisecht.nl in de gaten voor het laatste nieuws.
Tekst: Jos Meeuws, pr-coördinator Glazen Huis EchtPosted in: Geen categorie