pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 12, 2015 7:02 am Lees verder →

Burgemeester Roermond zegt zitbank toe bij monument oorlog

Bron: Dichtbij Roermond
Burgemeester Rianne Donders van Roermond heeft gistermiddag in het Spikkerdal tussen Spik en Maalbroek onder grote belangstelling het monument onthuld, dat daar is opgericht ter herdenking van de twee naoorlogse drama’s met achtergebleven explosieven. Daarbij kwamen in 1945 elf kinderen van Spik en Maalbroek om het leven. Voorafgaand aan de onthulling werd ook het boek Vergeten Tragedies gepresenteerd, waarin nabestaanden op aangrijpende wijze voor het eerst na 70 jaar de herinneringen uit hun kindertijd vertellen. Tijdens de onthulling, in aanwezigheid van ruim 300 belangstellenden, ging burgemeester Donders in op een suggestie van schrijver Ruud Kerstens door te beloven dat de gemeente binnenkort zal zorgen voor het plaatsen van een bank bij het monument.

Daar kunnen de fietsers en wandelaars die de route langs het monument aandoen even plaatsnemen om met hun telefoon de website www.spikmaalbroek.nl te bezoeken, die helemaal aan deze tragische gebeurtenissen is gewijd. Deze website, bedoeld om tot in lengte van jaren te blijven bestaan, werd ook afgelopen zaterdag gelanceerd.

Na de plechtigheid legden familieleden van de omgekomen kinderen en andere belangstellenden bloemen op het monument.

Boekschrijver Kerstens sprak na afloop van een indrukwekkende bijeenkomst. ,,Buiten verwachting was het er hartstikke druk”, zei hij. ,,Je hoorde veel mensen zeggen: eindelijk dat dit eens gebeurt!”

Het boek Vergeten Tragedies is in een beperkte oplage gedrukt en voor 10 euro verkrijgbaar bij Roermondse boekhandels.Posted in: roermond