pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 12, 2015 12:12 pm Lees verder →

Burlende edelherten te zien en horen in Weert

image

Weert – Vanaf 11 september organiseert Stichting het Limburgs Landschap bijna dagelijks edelhertenexcursies naar het Weerterbos. U kunt zich hiervoor aanmelden. Deze Koningen van het Woud worden de komende weken bronstig en dat laten ze blijken. U kunt getuige zijn van dit spectaculaire schouwspel.

Het Weerterbos, ten noordwesten van Weert, maakt deel uit van het veel grotere en grensoverschrijdende Kempen-Broek. De vochtige en droge bossen, grotendeels eigendom van Het Limburgs Landschap, worden afgewisseld met graslanden, heide en vennen. Centraal in het gebied ligt de Grashut, een voormalige landbouwenclave die omrasterd is en waar een groep edelherten min of meer vrij kunnen rondlopen.

Indrukwekkend
Edelherten leven een groot deel van het jaar in groepen, roedels. Zo’n roedel bestaat uit vrouwtjesherten (hindes) en jonge dieren en wordt aangevoerd door een leidhinde. Mannetjes leven gedurende het grootste deel van het jaar in eigen groepen, gescheiden van de roedels. Dat verandert vanaf begin september. In de periode september en oktober worden de mannetjes bronstig en proberen individuele hindes en roedels als een harem bij elkaar te houden. Zo’n groep met één mannetje bestaat uit enkele tot tientallen hindes. En dat gaat niet zonder slag of stoot, maar vooral met veel vocaal geweld, het burlen. Soms leidt dit tot een echte knokpartij, waarbij uitdagers elkaar met hun imposante gewei te lijf gaan. Gelukkig leidt dit spectaculaire gevecht om de hindes zelden tot ernstige verwondingen. Vanaf begin oktober keert de rust terug en gaat ieder terug naar zijn eigen groep.

Bronst en burlen
Vanaf medio september worden bijna dagelijks excursies georganiseerd om dit indrukwekkende schouwspel van de bronst met burlende edelherten te bekijken. Door de week worden avondexcursies georganiseerd en in het weekend ook in de vroege ochtend. De excursies worden begeleid door ervaren gidsen van Het Limburgs Landschap die u kennis laten maken met deze Koning van het Woud. Het resultaat van al dit geweld kunt u overigens het komende voorjaar aanschouwen, de jonge kalfjes worden dan geboren.

Edelherten spotten [verplichte aanmelden| € 2,50 per persoon]
Vanaf 11 september vinden bijna dagelijks excursies plaats tot 5 oktober. Deze vertrekken vanaf de Daatjeshoeve (Heugterbroekdijk 34 in Nederweert). Het volledige overzicht met excursiedata vindt u op www.limburgs-landschap.nl Voor alle excursies geldt dat u zich verplicht dient aan te melden. De kosten bedragen € 2,50 per persoon, uw bijdrage wordt gebruikt voor educatieve schoolprojecten in het Weerterbos.Posted in: Geen categorie