By juni 16, 2011 5:33 pm Lees verder →

Canon van Limburg over de historie van Limburg

Roerdalen – Canon over de geschiedenis van Limburg. Voor wie wegwijs wil worden in het rijke verleden van de huidige provincie Limburg is op initiatief van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap een handzaam overzicht samengesteld door een team van deskundige auteurs onder leiding van Jos Venner en Leentje Mostert.
De hoofdmomenten uit de Limburgse geschiedenis zijn chronologisch gerangschikt in 52 vensters, verdeeld over 10 tijdvakken. Alles wat u over het Limburgs verleden moet weten, van het prehistorische Belvédère-mes tot aan het Verdrag van Maastricht, staat hier op overzichtelijke wijze, rijk geïllustreerd (foto) en voorzien van verwijzingen, bijeen.
Tegelijkertijd met het boek is ook de canonwebsite gelanceerd: www.canonvanlimburg.nl.
Het boek is te koop in verschillende boekhandels en via de webshop van het Mooi Limburgs Boekenfonds. ISBN: 0789085960577. Prijs: € 24,95
Partners
De Canon van Limburg-publicatie is tot stand gekomen door een samenwerking van de BV Limburg, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en Miek Saaltink.
De canon-website is een productie van de BV Limburg, KF inHeritage en Bureau Interactieve CommunicatiePosted in: roerdalen