By februari 14, 2012 8:10 am Lees verder →

Carnaval: dienstregeling bussen en treinen Veolia gewijzigd

Roerdalen – Tijdens carnaval rijden de bussen van Veolia Transport Limburg in heel Limburg op maandag en dinsdag een afwijkende dienstregeling. Bovendien rijden de bussen tijdens de carnavalsweek volgens de vakantiedienstregeling.

Verder zet Veolia in verband met de Boëtegewoeëne Boëtezitting in Venlo extra bussen in en langere treinen op de Maaslijn en rijden er nachtborrelbussen vanuit Maastricht in verschillende richtingen. In heel Limburg moeten reizigers rekening houden met vertragingen en omleidingen door optochten. In heel Limburg rijden de bussen van Veolia Transport Limburg op carnavalsmaandag als op zondag en op carnavalsdinsdag als op zaterdag. Dit geldt niet voor lijn 83 Nijmegen – Venlo.
Deze lijn rijdt op carnavalsmaandag en –dinsdag volgens de reguliere vakantiedienstregeling. Verder geldt van zondag 19 februari tot en met zaterdag 25 februari in heel Limburg de vakantiedienstregeling.

In Venlo rijden in verband met de Boëtegewoeëne Boëtezitting op carnavalszaterdag extra bussen en langere treinen. De bussen en treinen rijden volgens de reguliere dienstregeling. In verband met het grote aantal reizigers voor Venlo die dag rijden de treinen vanuit Roermond en vanuit Nijmegen niet verder dan Venlo. Hierdoor moeten doorgaande reizigers in beide richtingen in Venlo overstappen. Gezien de enorme drukte adviseert Veolia de carnavalsvierders vooraf een treinkaartje te kopen om lange wachttijden te voorkomen of gebruik te maken van de OV-chipkaart. Reizigers moeten die dag rekening houden met ingangscontrole op de stations. De treinkaartjes voor de BB Venlo Express zijn niet geldig in de treinen van Veolia.

Vanuit Maastricht rijden tijdens carnaval borrelbussen. De REGIOborrelbussen rijden richting Heerlen, Sittard, Sibbe, Vaals en Gronsveld. De STADSborrelbussen rijden richting Amby, Bunde, de Heeg, Wolder en Oud-Caberg. Voor de borrelbussen zijn speciale kaartjes nodig. Losse kaartjes zijn tijdens carnaval verkrijgbaar bij de chauffeur van de borrelbus.
Kaartjes voor de STADSborrelbussen zijn tot en met zaterdag 19 februari tegen een voordeliger tarief verkrijgbaar in de voorverkoop bij het Veolia Servicepunt in Maastricht (t.o. busstation). Kijk voor meer informatie op www.veolia-transport.nl. Voor actuele reisinformatie bel met 0900-9292 (70ct. p/m) of kijk op http://www.9292ov.nl/.Posted in: roerdalen, roermond