porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 26, 2013 4:01 pm Lees verder →

Carnavalsposter krijgt nogal wat kritiek: te somber?

Roerdalen – Gisteren is de jaarlijkse Limburgse Carnavalsposter gepresenteerd (foto).

De poster, in opdracht van de Provincie Limburg dit jaar gemaakt door kunstenares Judith Krebbekx, doet onder carnavals-vierders inmiddels nogal wat stof opwaaien.

De algemene teneur van de reacties van carnavalvierend Limburg: de poster is niet carnavalistisch, want de gebruikte kleuren zijn veel te somber.

Judith Krebbekx is in het verleden als fotograaf actief geweest en dat is aan haar werk te zien. Het affiche vertoont een sterke gelijkenis met een kleurennegatief waarop een carnavalist kan worden herkend. De figuur is met sobere, onopvallende kleuren afgebeeld. Kleuraccenten zijn enkel te zien boven de ogen, op de lippen en in de bonte kraag. De keuze om op deze selectieve manier kleur te gebruiken is voor Krebbekx een heel bewuste geweest: zo vallen de belangrijkste kleuren het beste op zonder dat zij elkaar verdringen. Daarmee is het carnavalsaffiche van dit jaar een van de meer subtielere in zijn soort. Wanneer de tekst Vastelaovend in Limburg er niet op zou staan zou je er op het eerste gezicht wellicht niet direct een carnavalsaffiche in zien.

Voor de echte carnavalisten die hun afkeurende reacties op de Facebookpagina van L1 hebben gepost echter moeten de kleuren eruit knallen, het affiche moet een en al vrolijkheid uitstralen, je moet er het bier aan kunnen ruiken, de confetti zien ronddwarrelen en de zaate hermenie horen toeteren.Posted in: roerdalen