pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 12, 2012 9:50 am Lees verder →

CDA-kandidatenlijst Tweede Kamer bezig met schoonmaak?: zonder Koopmans maar met Knops en Van Helvert

Roerdalen/Venlo – Het lijkt wel een grote schoonmaak: het CDA maakt voor de Kamerverkiezingen van 12 september diepgravende keuzes in de kandidatenlijst. Zo gaat dat tren koste van (?) Ger Koopmans uit Venlo. Want de kamerleden Ad Koppejan, Ger Koopmans, Henk Jan Ormel, Pieter Omtzigt en Coskun Cörüz keren niet terug in de Tweede Kamer, zo blijkt uit de kandidatenlijst die thans is bekendgemaakt. Overigens de nieuwkomer Mona Keijzer stond bij de vorige verkiezingen ook al op de lijst, op plaats 67. Limburger Knops – ook opvallend – staat op plek 5 en Martijn van Helvert (CDA-statenlid te Maastricht en fractieleider aldaar) staat op plek 14.

Bij de eerste vijftien kandidaten staan acht nieuwkomers. Maandag werd al bekend dat Mona Keijzer, wethouder uit Purmerend, op plek twee staat, achter Sybrand van Haersma Buma. Op drie staat Sander de Rouwe.

Goede mix
‘Het team-Buma is een goede mix van vernieuwing en ervaring,’ zegt partijvoorzitter Peetoom. Van de 21 Kamerleden van het CDA, keren maar negen terug op de lijst. De hoogste nieuwkomer is Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs op plek zes, en Peter Oskam, vicepresident van de rechtbank Amsterdam.
Nog iets opvalends: Arjan Erkel, die tien jaar geleden in het Zuid-Russische Dagestan werd ontvoerd en daar bijna twintig maanden werd vastgehouden, staat op plek 23.

De eerste vijftien CDA’ers
1. Sybrand van Haersma Buma
2. Mona Keijzer
3. Sander de Rouwe
4. Elly Blanksma
5. Raymond Knops
6. Michel Rog
7. Eddy van Hijum
8. Hanke Bruins Slot
9. Jacco Geurts
10. Agnes Mulder
11. Peter Oskam
12. Pieter Heerma
13. Herma Boom
14. Martijn van Helvert
15. Madeleine van ToorenburgPosted in: roerdalen