porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 2, 2015 11:15 am Lees verder →

CDA straks bij andere Eerste Kamer: Roer moet wel om in ruil voor steun…

Roerdalen – CDA en D66 zijn er niet op uit om het kabinet te laten vallen als dat in de Senaat zijn draagvlak kwijtraakt. „De Eerste Kamer is er niet om kabinetten naar huis te sturen”, zei partijleider Buma zaterdag in het tv-programma EenVandaag.

Eerder op de dag had CDA-senator Brinkman in het radioprogramma Kamerbreed al laten weten dat het „niet helpt” om het kabinet weg te sturen. In datzelfde programma zei ook D66-senator De Graaf dat een kabinetscrisis geen oplossing is voor het probleem dat straks, hoogstwaarschijnlijk, VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP in de Eerste Kamer geen meerderheid meer hebben.
Op 18 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen. De nieuwe Statenleden bepalen vervolgens in mei de samenstelling van de Eerste Kamer. Daar hebben de regeringspartijen VVD en PvdA nu al geen meerderheid, waardoor ze afhankelijk zijn van de bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP. Volgens peilingen dreigen die vijf partijen hun huidige meerderheid van één zetel in de Senaat te verliezen. Het kabinet zal dan bij het CDA om steun moeten aankloppen.

Als dat gebeurt zal er wel iets moeten veranderen, waarschuwde Buma zaterdag. Het CDA zal een ander beleid eisen. Zo willen de christendemocraten de lasten verlagen, zodat er meer banen komen. „Het roer moet om.”Posted in: roerdalen