By februari 5, 2012 7:51 am Lees verder →

Centrum voor Jeugd en Gezin feestelijk geopend: ook voor Roerdalen bestemd

Roermond – Opvoeden is leuk, maar niet altijd even makkelijk. Datzelfde geldt voor opgroeien! Gelukkig kunnen ouders en jongeren met al hun vragen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond. Op 2 februari werd het CJG in Roermond door wethouder Kemp (rechts op de foto applaudiserend) geopend. Het CJG is er voor alledaagse twijfels en praktische vragen over onderwerpen als schoolkeuze, voeding, huiswerk, zakgeld en gezondheid.

Landelijk initiatief, lokale invulling
Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een landelijk initiatief. Elke gemeente in Nederland heeft een eigen CJG. De gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze hun centrum invullen, ze krijgen daarbij veel vrijheid. Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond hebben hun krachten gebundeld, waarbij Echt-Susteren en Roermond een eigen CJG locatie hebben.

Laagdrempelig en geen gedoe
Het CJG is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is. De locatie in Roermond, in de Donderie, biedt de mogelijkheid voor vrije inloop om vrijblijvend vragen te stellen, gewoon anoniem als je dat wilt. Het kost je niets en levert altijd iets op. Ook speelt naast vrije inloop telefonisch contact een belangrijke rol. Tijdens kantooruren zit er altijd iemand bij de telefoon. Er is ook een uitgebreide website. Op www.onscjg.nl staan algemene tips, maar ook specifieke informatie over opvoeden in Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond.

Feestelijke opening
Donderdag 2 februari werd om 16:00 uur de CJG locatie Roermond (Donderbergweg 47-49) door Wethouder Kemp officieel geopend. Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Tel.: 088-4388300
[email protected]
www.onscjg.nl

Bezoekadres Roermond
De Donderie, Donderbergweg 47-49, RoermondPosted in: roerdalen, roermond