pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 24, 2014 6:04 pm Lees verder →

Champions League-voetbal weg bij NOS: schuld ligt bij kabinet….

Roerdalen – Maandag, 24 november 2014 om 12:46 een zware tijding: de NNPO verliest de uitzendrechten van de belangrijkste Europacup-duels
Al sinds de invoering van de Champions League, begin jaren negentig, is de NOS de vaste uitzender van de wedstrijden in het miljoenenbal. Het huidige seizoen is echter het laatste jaar waarin de publieke omroep de voorbeschouwingen, wedstrijden en interviews op zich neemt. Vanaf het seizoen 2015/16 gaat het Champions League-voetbal verder op een andere zender, laat de NOS weten.
/
Het nieuws komt niet als een verrassing. Acht maanden geleden won de NOS de strijd om de samenvattingen van de Eredivisie. Toen al sprak men de verwachting uit, dat het opnieuw bemachtigen van de uitzendrechten van de Champions League financieel onhaalbaar zou zijn. De deadline lag op maandag om 12.00 uur en directeur Jan de Jong legt nu uit, dat de NOS de kans aan zich voorbij heeft laten gaan, noodgedwongen.
“Door de bezuinigingen van het kabinet Rutte I en II is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen en keuzes te maken”, aldus De Jonge. “De NOS vindt het daarbij van het grootste belang om de nieuwsvoorziening te ontzien en binnen het sportbudget geen geld weg te halen bij de verslaggeving van andere sporten dan voetbal; juist ook omdat andere commerciële omroepen daar weinig tot geen aandacht aan besteden. Niet bieden op de grootste en belangrijkste clubcompetitie ter wereld is dus een rechtstreeks gevolg van dat beleid.”
De Jonge geeft toe het wel te betreuren, dat de NOS nu niet meer op dinsdag- en woensdagavond de Champions League uit kan zenden. “Het is niet anders. Jammer is het wel. Vanwege het journalistieke belang, maar omdat de Champions League voor een uniek bereik onder jongeren zorgt. Gemiddeld kijkt 21,5 procent in de leeftijdsgroep 15-34 jaar naar dit voetbal. Het weekbereik van de jongerenzender NPO 3 neemt met 16 procent toe door de Champions League. Geen enkel ander programma scoort vergelijkbare cijfers.”Posted in: roerdalen