pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 25, 2012 6:34 am Lees verder →

Coalitiegesprekken nieuw GS Limburg gestart

Roerdalen – – Tijdens het op 24 april, op initiatief van CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert, gehouden overleg over de procedure van coalitievorming hebben alle fracties uit het Limburgs Parlement kunnen aangegeven welke elementen zij van belang achten in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie, een coalitieakkoord en een nieuw College van Gedeputeerde Staten in Limburg.

Unaniem onderschreven de partijen de rol van het CDA, de grootste fractie uit het Limburgs Parlement, als initiatiefnemer in het proces. De partijen spraken zich uit voor een open, transparant proces, startend met een inventarisatieronde door het CDA langs de overige fracties. Partijen drongen aan op snelheid maar bovenal op zorgvuldigheid. Partijen verschilden van mening over de vraag of het huidige coalitieakkoord een rol dient te spelen bij de inventarisatieronde en de vorming van een nieuw coalitieakkoord. Ook gaven de fractievoorzitters hun mening over het al dan niet inzetten van een informateur.

Partijen kwamen overeen dat voor benoeming van de Gedeputeerden vanuit het Limburgs Parlement een integriteittoets op hen zal worden toegepast.

Op basis van deze input van de fracties zal Van Helvert het proces verder uitwerken. Verder deed hij de toezegging de fracties en de buitenwacht wekelijks op vrijdag over de stand van zaken rondom het proces van de coalitievorming per mail te rapporteren. Over de meer controversiële onderwerpen en het al dan niet doorgaan van geplande of af te ronden vergaderingen, beslist het Presidium in de loop van de volgende week.Posted in: roerdalen