pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 22, 2013 10:10 am Lees verder →

Commentaar Roerdal Journaal – Coalitie Roerdalen keurt vandaag een nieuwe vierde wethouder

Roerdalen – Vandaag, vrijdag, is er overleg tussen de coalitiepartners in de gemeente Roerdalen over de kandidaat van een nieuwe wethouder. De krant van donderdag (Dagblad De Limburger) meldt dat de fractie Praktische Politiek (Bair Suylen en Wim van Pol) een kandidaat naar voren heeft geschoven als opvolger van oud-wethouder Jan Teuwen, die ook al door deze fractie destijds gelanceerd is. Hij was binnen het vorige college van B en W overigens de enige volksvertegenwoordiger die niet rechtstreeks was gekozen.
Teuwen is volgens de officiele lezing ziek geworden, hetgeen ook door zijn directe omgeving bevestigd wordt, maar er zou daarnaast ook onvrede binnen de coalitie zijn ontstaan. ” Het liep voor Teuwen niet zo lekker als voorheen”, , zo heeft een ingewijde in de Roerdalense politiek vaker verklaard. Hij had een zwaar dossier en was – en dat viel ingewijden ook op – steeds de woordvoerder in allerlei kwesties die de krant haalden. Zelden dat andere wethouders hun visie gaven in krantenartikelen en ook de burgemeester deed dat in verhouding zelden.
De ingewijde vervolgt: “Teuwen heeft veel overhoop gehaald en heeft het gemeentepersoneel getracteerd op vlaai toen de helft – zo’n 150 tot 200 wordt gezegd – van de niet afgewerkte dossiers afgewerkt waren. Intern zijn er ook nogal wat tot veel verschuivingen/veranderingen geweest. Hij heeft veel werk gedaan en dat het daarbij niet altijd vlotjes verliep is logisch. Waar gehakt wordt… enz. En wat altijd van toepassing is: niet elke verandering is een verbetering maar het merendeel vaak wel. Of dit laatste ook in Roerdalen het geval is geweest, moet de kiezer straks maar beslissen”, zo besluit de ingewijde.
De taken van oud-wethouder Teuwen zijn overgenomen door de overige college-leden en vandaag komt wellicht een nieuwe wethouder erbij want er was ooit een afspraak dat elke wethouder 0,9 fte invulde of daaromtrent, in elk geval niet full-time.
Overigens is het vertrek van Teuwen niet de eerste wijziging binnen het college. Niet alleen wijzigde de persoonsinvulling gedurende deze zittingsperiode al maar zeker ook het beleid of voornemens daartoe. Na het gedwongen vertrek in deze zittingsperiode van de VVD uit de eerste coalitie van Roerdalen en ook nog de interne afscheiding binnen deze fractie – en het toetreden van de fracties ( Roerdalen Lokaal! – zes zetels – en de Jongerenliijst twee zetels) – ontstond er een zeer brede coalitie (15 van de 19 zetels) , die ook het collegeprogramma op verschillende onderdelen sterk bijstelde: van woningbouw tot subsidiebeleid voor verenigingen. Er blijven echter zware politieke zaken als hete hangijzers in de gemeentelijke oven niet smeulen maar branden; een voorbeeld daarvan is straks het accommodatiebeleid voor verenigingen enz
Voor de bestuurbaarheid van de gemeente en de evenwichtigheid is het goed dat er een vierde wethouder bij komt; zeker nu ook de burgemeester op vertrekken staat. Voor de getalsverhouding (lees: coalitie met daarnaast de CDA-fraxtie van 5 man sterk) in de raad is het niet direct nodig, maar dat is alleen een statistische kanttekening. Het gaat er om dat Roerdalen goed en evenwichtig bestuurd wordt en straks een goed gespreid bedje kan tonen als weer een gemeentelijke schaalvergroting komt. En die komt er zeker, want minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) wil graag de geschiedenisboekjes in gaan, als de minister die aan gemeentelijke schaalvegroting en tegelijkertijd bezuiniging deed.

Commentaar Roerdal Journaal (JB)Posted in: roerdalen