porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 4, 2012 8:58 am Lees verder →

Commentaar RJ: Goed dat er minder voetbal op tv komt… (bezuinigingen omroep vanmiddag in Tweede Kamer)

Commentaar
========
Roerdalen – De NOS kan niet meer het profvcoetbal van de Eredivisie als de Champions League uitzenden. Dat zijn de gevolgen van de bezuinigingsplannen van het kabinet op de publieke omroep.

Dat zegt Henk Hagoort, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
Een goede zaak, zo oordeelt de commentator van het Roerdal Journaal: we worden immers overvoerd met voetbal en wie meer wil kijken moet maar naar de betaal-tv. Er zijn teveel goed eprogramma’s op tv die door het v oetbal naar de achtergrond verdrongen worden, zo vindt het RJ.

Volgens NPO- bestuursvoorzitter Hagoort heeft de inkrimping vermoedelijk ook gevolgen voor de programmering. Zo vreest hij dat de NOS na de huidige contractperiodes niet meer én de Eredivisie én de Champions League kan uitzenden.
Ook zullen de omroepen meer buitenlandse series en langere Nederlandse series moeten uitzenden.Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de nieuwe Mediawet, het juridische fundament onder de veranderingen.

In totaal moet 200 miljoen euro worden bezuinigd. Daarvan is 22 procent nodig op de begroting van de publieke omroepen. Om te snijden in de budgetten verdwijnen nog dit jaar 620 voltijdbanen.

Algemeen directeur van de NOS, Jan de Jong, zei in een reactie in het AD dat minder geld niet automatisch minder voetbal betekent. ‘Ja, de NOS heeft de komende jaren minder geld beschikbaar voor de aanschaf van voetbalcontracten. Maar prijsontwikkeling van de televisierechten bepaalt uiteindelijk of je 1, 2, 3 of 0 contracten kunt bemachtigen. Het is immers een kwestie van vraag en aanbod.’
Volgens De Jong verschuift voetbal wel steeds meer naar betaaltelevisie.

Bij NPO zelf wordt een kwart van de werknemers voor het einde van dit jaar ontslagen. Ook de andere omroepen willen het merendeel van de ontslagen voor het eind van dit jaar afhandelen.
Het aantal omroepen gaat door fusies terug van 21 naar acht. Het nieuwe omroepmodel moet in 2016 zijn ingevoerd.Posted in: roerdalen