pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 17, 2016 2:36 pm Lees verder →

Commentaar Roerdal Journaal: Van Rey met hoger beroep extra gestraft?

Roerdalen – De media meldden deze week uitvoerig: Oud wethouder Jos Van Rey is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Dit voor ambtelijke corruptie (het laten omkopen door makelasr Piet van Pol), het schenden van de geheimhoudingsplicht tijdens de benoemingsprocedure van de nieuwe Roermondse burgemeester, (het lekken naar kandidaat Ricardo Offermans); verder het geknoei met volmachten voor de gemeenteraadsverkiezing van 2010. Hij werd vrijgesproken van de volgende feiten: Het ontvangen van giften van Van Pol (diverse reizen), het witwassen van gelden en het ronselen (onvoldoende bewijs). Het O.M. gaat in hoger beroep.
Tot zover de feiten. De vraag rijst: is dit eerlijk: na zoveel jaar onzekerheid en spanning: volgt er een tweede periode met opnieuw veel spanning. In feite is dit ook straf. Steeds geeft Van Rey aan verder te strijden tegen het zijns inziens grote onrecht wat hem is aangedaan.
Toegeven doet hij niet, en dat hoeft ook niet als je je niet-schuldig voelt. Wel zal hij moeten todgeven dat hij tegen de rand gemanoeuvreerd heeft. Daar us niets op tegen. Maar over de rand gaan, zoals bij de kwestie Ricardo Offermans, is strafbaar en daarvoor moet je boeten. Die straf mag uitgedrukt worden in een werkstraf. De rest van de aanklacht is volgens de rechtbank – laten we zeggen – te dun om, zoals het altijd moet, “wettig en overtuigend” bewezen moet zijn.
Neen, het Openbaar Ministerie ( de officieren van justitie) vinden de uitspraak en oordeel van de rechtbank niet goed genoeg ( zeg maar: te weinig) dus gaan zij in hoger beroep: zij hebben immers weinig ( alleen wat reputatie) tot niets te verliezen. Daarentegen heeft de verdachte verlenging van zijn straf, zeg maar onzekerheid. De hele procesgang moet nu over met onzeker resultaat. De verdachten lijken hier vaak in het nadeel en zijn dat ook; de officieren van justitie vervolgen hun werk en slapen er geen minuut minder om; de verdachten daarentegen zitten weer maanden in onrust . En slapen ongetwijfeld niet zo gerust: zonder hen in een heldenrol te steken: wat een ongelijke strijd…zeggen zijn medestander. Tegenstanders daarentegen beweren: hij heeft een fout geknakt en daarvoor moet je boeten wat iedere burger moet wanneer hij naast het potje piest…maar wordt van Rey niet extra gestraft want hij loopt nu ook nog risico op een zwaardere veroordeling…
JBPosted in: algemeen, roerdalen