pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 29, 2015 6:05 pm Lees verder →

Connie Palmen te gast over haar nieuw boek op 1 dec

Roerdalen –
Schrijfster Connie Palmen geeft op dinsdag 1 december van 20:00 tot 22:00 uur een lezing in de leeszaal van Bibliotheek De Domijnen in Sittard. De lezing handelt over haar nieuwste boek ‘Jij zegt het’.

Daarbij zal ze uiteraard ook enkele fragmenten voorlezen en er is gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. De avond vindt plaats in de leeszaal van Bibliotheek Sittard De Domijnen aan de Broeksittarderweg 1.

De entree is € 7,50 (en voor houders van de voordeel-met-je-bieb pas en ontvangers van de nieuwsbrief van Wim Krings € 5). Reserveren voor deze avond kan via Bibliotheek Sittard De Domijnen, telefoonnummer 046-4510303 of via Boekhandel Krings. Deze lezing is georganiseerd door De Domijnen en Boekhandel Wim Krings en is uniek voor Limburg. Kijk voor meer informatie op dedomijnen.nl.

Connie Palmen
Connie Palmen (Sint Odilienberg, 25 november 1955) is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers uit deze tijd. Zij maakte met haar debuutroman De Wetten (1991) meteen indruk. Ze won er vele prijzen mee en het boek werd verkozen tot European Novel of the Year 1992.

Ook haar tweede boek De Vriendschap (1995) werd goed ontvangen. Van 1991 tot aan zijn plotselinge dood in 1995 leefde Connie Palmen met de schrijver, journalist, radiomaker en interviewer Ischa Meijer. Na zijn dood publiceerde ze de autobiografische roman I.M. die in Nederland en Duitsland een groot succes werd. In 1999 schreef ze het Boekenweekgeschenk De erfenis, in een oplage van 750.000 exemplaren. Met de romans Geheel de uwe (2002) en Lucifer (2007) onderzocht Palmen op literaire wijze het effect van roddel en biografische verhalen op het leven van haar personages. In 2010 werd Connie Palmen opnieuw geconfronteerd met het overlijden van haar partner, de politicus en Minister van Staat Hans van Mierlo. In Logboek van een onbarmhartig jaar (2011) doet zij op een nietsontziende wijze verslag van de rouw om het verlies van een geliefde. Op 1 september 2015 verscheen haar nieuwe roman Jij zegt het.

Jij zegt het
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood.Posted in: roerdalen