By juni 29, 2011 12:49 pm Lees verder →

Consument: Gasprijs vanaf vrijdag flink duurder: wel 16 % !!

Roerdalen – Het Roerdal Journaal heeft u bij herhaling op gewezen om de gas- en stroomprijs voor meerdere jaren (tot 5 jaar is mogelijk) vast te te zetten omdat een aanmerkelijke prijsstijging is het verschiet lag. Nu is het zover: huishoudens kunnen vanaf vrijdag een flink hogere gasrekening tegemoet zien. Energiebedrijf Eneco verhoogt met ingang van 1 juli de tarieven met 16 procent, zo bevestigde een woordvoerder aan Kassa.nl desgevraagd naar aanleiding van een bericht van die strekking in o.a. het AD.

Verhoogde gasrekening
Huishoudens kunnen vanaf vrijdag een flink hogere gasrekening tegemoetzien. Energiebedrijf Eneco verhoogt met ingang van 1 juli de tarieven met ruim 16 procent, zo bevestigde een woordvoerder naar aanleiding van een bericht van die strekking in het AD.

,,De gasprijs stijgt van ongeveer 30 naar 35 eurocent per kubieke meter”, zei de woordvoerder. Volgens Eneco gaat de gasrekening omhoog als gevolg van de gestegen olieprijzen.

Gestegen brandstofprijzen
Bij Essent betaalt de consument 15,7 procent meer voor zijn gas vanwege de gestegen brandstofprijzen. Elektriciteitsproducent Nuon meldde dat zowel de elektriciteits- als de gasprijs omhoog gaat met respectievelijk 4 en 16 procent. Nuon denkt dat een gemiddeld huishouden hierdoor per jaar 110 euro duurder uit is.Posted in: roerdalen