pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 16, 2020 8:10 am Lees verder →

Corona: Maatregelen op ‘n rij: tot en met 6 april 2020 van kracht

Roerdaldn – Dit zijn de “Corona-maatregelen”, die in ieder geval tot en met 6 april van kracht zijn, op een rij.

Iedereen in Nederland blijft thuis bij verkoudheid-, koorts- of hoestklachten en vermijdt sociaal contact. Het advies is om pas de huisarts te bellen als klachten verergeren. Er is echter nog geen sprake van een massaal ziekteverzuim in Nederland, blijkt na een rondvraag.
Nederlanders worden opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Daar lijkt massaal gehoor aan gegeven te zijn: op de weg staan nauwelijks files en op de treinperrons blijft het “extreem rustig”, aldus NS.
Restaurants en bars zijn dicht.
Ook sportclubs zijn dicht, net als sauna’s, seksclubs en coffeeshops.
Winkels blijven vooralsnog open, maar hou anderhalve meter afstand van elkaar. Hamsteren is niet nodig.
Scholen en kinderopvang zijn gesloten. Een van de redenen is dat veel personeel ziek is. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor kinderen van mensen met vitale beroepen. De NTCV heeft daar een lijst voor opgesteld, die wordt binnenkort gepubliceerd. Te denken valt aan de brandweer, politie en zorg. NU.nl vroeg drie experts hoe je het best met kinderen over het coronavirus kunt praten.
Hogescholen en universiteiten worden geadviseerd hun hoorcolleges zo veel mogelijk online aan te bieden, en daar hebben zij gehoor aan gegeven: er zijn geen lessen en tentamens in collegezalen.
Evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast. Dit geldt ook voor sportwedstrijden. Zo zijn de Eredivisie en het amateurvoetbal in Nederland tot en met 6 april stilgelegd. Grote concertorganisatoren hebben shows en tournees afgezegd. Theatermakers en kunstenaars vrezen de komende periode hun inkomen te verliezen.
Voor zorgmedewerkers geldt: blijf pas thuis van je werk als je klachten en koorts hebt en reis even niet naar het buitenland. Brabantse ziekenhuizen testen personeel echter niet langer op het coronavirus, melden meerder media. Ze hebben laten weten de testen liever voor patiënten te gebruiken.
Eerder werden inwoners van Noord-Brabant al opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken en ook bij klachten thuis te blijven. Ook werden eerder al veel sportevenementen en andere grote evenementen in die provincie afgelast.
Mensen die tot de risicogroepen behoren, worden opgeroepen zo min mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook is het advies om bezoek aan kwetsbare personen, zoals zieken en ouderen, zo veel mogelijk te beperken. Over het algemeen lopen mensen boven de 65 jaar wat meer risico en zijn vooral tachtigplussers kwetsbaar.
Zo verandert het sociale leven in Nederland door coronamaatregelenZo verandert het sociale leven in Nederland door coronamaatregelen

De nieuwe maatregelen zijn genomen omdat patiënten in Noord-Brabant via verschillende bronnen besmet bleken te zijn, zei Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag tijdens een persconferentie.

Ook bij besmette personen in Amsterdam en Rotterdam bleek de bron van de infectie in sommige gevallen niet duidelijk. Dit duidt op een mogelijke kanteling van de situatie, waardoor de autoriteiten geen volledige grip op de situatie hebben.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort
Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.Posted in: algemeen, politie