pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 26, 2012 11:02 am Lees verder →

Cursus archief Roermond start in oktober voor iedereen: stamboom, handschriften en heraldiek

Roermond – Op 9 oktober 2012 start de nieuwe cursus die het gemeentearchief Roermond organiseert. Centraal staan daarin de onderdelen paleografie, heraldiek en genealogie. Deze drie zijn nauw met elkaar verbonden. Wilt u bijvoorbeeld beginnen met stamboomonderzoek dan is deze cursus ideaal. Kennis van oude handschriften (paleografie) is onontbeerlijk voor mensen die familieonderzoek willen gaan doen of onderzoek naar bijvoorbeeld de geschiedenis van hun wijk en woning. De cursus gaat in op de ontwikkelingen van de handschriften door de eeuwen heen. Hiervoor zullen originele teksten uit het gemeentearchief Roermond worden gebruikt. Dit cursusonderdeel bestaat uit 4 lessen, in het voorjaar 2013 wordt een vervolgcursus gegeven.

Tijdens de lessen genealogie (stamboomonderzoek) wordt er aandacht besteed aan het opzetten van een genealogisch onderzoek en wordt het gebruik van diverse bronnen uitgelegd. Te denken valt aan de Burgerlijke Stand, de Bevolkingsadministratie en de oude doop-, trouw- en begraafboeken. Heraldiek, of wapenkunde, behandelt de oorsprong en de geschiedenis van de heraldiek. Van daaruit zullen de belangrijkste heraldische regels en gebruiken worden verklaard en behandeld. Tenslotte zal er worden ingegaan op enige specifieke vormen van heraldiek: adellijke, kerkelijke, overheids- en familieheraldiek.

De lessen paleografie worden verzorgd door Hans van de Mortel, de lessen genealogie door Marc Lemmens en het blok heraldiek wordt gegeven door René Vroomen.

De eerste cursusdag wordt gehouden op dinsdag 9 oktober 2012 van 19.30 uur tot 21.30 uur. De cursus bestaat uit 12 lessen. De eerste 4 lessen zijn paleografie, daarna volgen blokken van 4 lessen genealogie en heraldiek. De cursuskosten bedragen € 70,00 plus € 15,00 voor materiaalkosten. U dient dit bedrag te voldoen op de eerste cursusavond. De cursus wordt gegeven in de studiezaal van het Gemeentearchief, Swalmerstraat 12.
Voor meer informatie of aanmelding kunt u telefonisch contact opnemen met Marc Lemmens 0475-359662 / 359617. Een e-mail sturen kan ook: [email protected]Posted in: roermond