By maart 26, 2012 5:53 am Lees verder →

(Herstel) De Hond: PVV verliest door vertrek Brinkman 4 zetels; hijzelf kiepert ook uit de Kamer volgens deze peiling

Roerdalen – Het vertrek van Kamerlid Hero Brinkman uit de PVV is nadelig voor de partij : alss er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 21 zetels krijgen. Dat zijn er vier minder dan vorige week.

‘Vorig jaar passeerde Hero Brinkman de hele PVV-fractie rechts met een hoofddoekjesverbod in bussen. Tamelijk rabiaat voor de man die uit de PVV stapte omdat hij het Polenmeldpunt denigrerend vindt. Bij een protestpartij horen én politiek correct zijn, dat gaat niet samen.’ Zo meldt Elsevier op zijn site.

Lees het hele Elsevier-commentaar van Eric Vrijsen over Brinkman

Brinkman profiteert niet van het verlies van zijn voormalige partij, hij zou niet genoeg stemmen krijgen om in de Kamer te blijven. Eerder peilde De Hond dat ongeveer 7 procent van de PVV-stemmers op Brinkman zou stemmen.

De winst gaat naar de VVD. De regeringspartij wint 2 zetels ten opzichte van vorige week en komt uit op 31 zetels. Daarmee is de VVD weer de grootste partij. De SP staat op 30 zetels, hetzelfde als vorige week.

Regeringspartij CDA blijft op 13 zetels staan. Daarmee heeft de coalitie een minderheid van 65 zetels. D66 wint wel een zetel en komt op 15, de Partij voor de Dieren wint ook en komt op 3.

Opmars
Oppositiepartij PvdA won de afgelopen weken zeven zetels in de peiling door de verkiezingen om het leiderschap van de partij en de winst van Diederik Samsom. Die opmars is nu gestopt. De partij staat net als vorige week op 21 zetels.

De ChristenUnie en GroenLinks staan stabiel op 6 zetels, de SGP zou 3 zetels krijgen als er nu verkiezingen zouden zijn. Ouderenpartij 50plus kan volgens de peiling op 1 zetel rekenen.Posted in: roerdalen