By oktober 21, 2011 7:49 am Lees verder →

De Tijdgeest spookt door Nederland: ook op de Meinweg zondag 23 okt.

Meinweg – Spannende verhalen van de Tijdgeest,
Hij is heel even op bezoek, maar op zondag 23 oktober 2011 tussen 13.00 en 16.00 uur kun je hem in levende lijve ontmoeten: de Tijdgeest. Hij woont in een klok en kan reizen door de tijd. Hij komt op hetzelfde moment in 13 natuurgebieden in Nederland, ook in De Meinweg. De boswachters van Staatsbosbeheer zoeken dus stoere jongens en dappere meiden die een ontmoeting met dit bijzondere wezen aandurven. Speciaal voor hen vertelt de Tijdgeest rare, gekke en spannende verhalen die in zijn hoofd rondspoken. Kom maar luisteren…als je durft!

Reizen door de tijd
Geheimzinnige overleveringen, sterke verhalen en heldhaftige sagen. Staatsbosbeheer heeft de hulp ingeroepen van de Tijdgeest om deze verhalen te vertellen. De Tijdgeest vertelt over reizen in de tijd, en wat hij allemaal ziet veranderen. En de Urenvreter, wat is dat? De Tijdgeest is een beetje eng, maar ook wel grappig.

Gezocht!
Stoere jongens en dappere meiden tussen 6 en 10 jaar melden zich bij de boswachter van Staatsbosbeheer en gaan samen op zoek naar de Tijdgeest. Die heeft een verrassing voor iedereen die meedoet, maar dan moeten ze wel eerst een paar lastige vragen beantwoorden. Tegelijkertijd maken we ook een mooie wandeling door het gebied. Uiteraard staat er iets te drinken voor de kinderen klaar en worden ook de ouders niet vergeten.

Informatie
Je hoeft niet van te voren te bellen, maar kunt je gewoon ter plekke bij de boswachter melden. Meereizen kost €2,50 per kind. Als er veel deelnemers zijn, vertelt de Tijdgeest zijn verhaal gewoon vaker.

Bezoekerscentrum De Meinweg,
Meinweg 2
6075 NA Herkenbosch
0475-528500

Op de website van Staatsbosbeheer vind je alle informatie: www.staatsbosbeheer.nl/tijdgeestPosted in: roerdalen