pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 3, 2015 1:18 pm Lees verder →

Defensie: Nederlandse sergeant (26) wellicht overgelopen naar IS

Roerdalen/den Haag – Het ministerie van Defensie beschikt over aanwijzingen dat een actief dienende militair Nederlandse sergeant overgelopen naar IS recent is vertrokken naar Syrië en zich waarschijnlijk heeft aangesloten bij terreurorganisatie ISIS. Het betreft een 26-jarige sergeant van de Koninklijke Luchtmacht. Defensie heeft de militair geschorst en toegang tot informatie, systemen en locaties is ingetrokken. Aldus meldt Defensie.

De zaak wordt nu onder leiding van het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzocht. Uiteraard onderzoekt Defensie eventuele schade of risico’s die samenhangen met de functie van de militair en neemt waar nodig maatregelen. In het belang van het onderzoek kan Defensie niet verder op details in gaan.

Onaanvaardbaar en strafbaar
De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst doet onderzoek naar radicalisering met militaire relevantie. Dat wil zeggen, gericht tegen Defensie of vanuit Defensie. Het is de eerste keer dat een actief dienende Nederlandse militair uitreist. Onderzoek naar radicalisering richt zich op herkenbaar, feitelijk gedrag en feitelijke omstandigheden. “Het spreekt voor zich dat uitreizen en zich aansluiten bij ISIS onaanvaardbaar, en bovendien strafbaar is”, zegt minister van Defensie Jeanine Hennis Plasschaert. “Elk geval van radicalisering is er één te veel. Het is wrang als blijkt dat iemand zich aansluit bij het kwaad, terwijl collega’s hun leven wagen voor de vrijheid van een ander.”Posted in: roerdalen