pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 11, 2017 1:42 pm Lees verder →

Diensten Goede Week Kapel in het Zand

Roermond – Kapel in het Zand Roermond: DIENSTEN IN DE GOEDE WEEK

Boeteviering en biechtgelegenheid
Maandag 10 april is er om 19.00 uur een boeteviering in de dagkapel.
Witte Donderdag
Herdenking van het laatste avondmaal, waaronder traditioneel de offergang wordt gehouden, die bestemd is voor onze zieken. Vanwege de herdenking van het laatste avondmaal is er de mogelijkheid te communiceren onder twee gedaanten. Brood en Beker worden u aangereikt. Na deze viering is er gelegenheid tot stille aanbidding in de dagkapel. We hopen dat de opkomst voor deze eucharistieviering, waarin we het laatste avondmaal van onze Heer gedenken beter bezocht zal worden dan andere jaren. Het is niet voor niets een van de grote feestdagen van het kerkelijk jaar. Ook op school wordt er de nodige aandacht besteed aan zowel Witte Donderdag als Goede Vrijdag. Door de kinderen van onze basisscholen wordt er weer fruit ingezameld voor de zieken van onze pastorale eenheid. Dit wordt op Witte Donderdag ’s morgens in de kerk aangeboden in een korte viering.
Goede Vrijdag
Herdenking van het lijden en sterven van de Heer.
Om 15.00 uur wordt de eerste Kruisweg gehouden door het militair pastoraat. U kunt zich hierbij aansluiten.
Om 19.00 uur zijn de plechtigheden van de Goede Vrijdag: Lezing van het lijdensverhaal volgens Johannes, kruishulde en communieritus.
Om 2l.00 uur is er in het Kruiswegpark een ‘meditatieve Kruisweg’, waarbij de paden van het Kruiswegpark met fakkels verlicht zullen worden door leden van scoutinggroep pater Bleijs. We vertrekken ook dit jaar vanuit de processiegang waar u vanaf 20.30 uur ook zelf fakkels kunt kopen om zo mee te gaan op deze Kruisweg.
EUCHARISTIEVIERINGEN MET PASEN
Paaszaterdag
De paaswake begint ook dit jaar om 18.30 uur. U wordt verzocht om bij het binnenkomen van de kerk een kaarsje ter hand te nemen
Elementen van de viering: Wijding van het nieuwe vuur; Ontsteken van de Paaskaars; Lofzang op de Paaskaars; Dienst van het woord; Wijding van het doopwater; Vernieuwing van de doopbelofte; Eucharistie.
De paaswake zal muzikaal worden verzorgd door het St. Alfonsuskoor. Paaszondag
De eucharistievieringen zijn zoals gebruikelijk op zondag en dus om: 9.00 uur en 11.30 uur. Deze eucharistieviering zal muzikaal worden verzorgd door het koor Les amis du bon Coeur
Paasmaandag
Ook vandaag zijn de eucharistievieringen zoals op zondag en dus om 9.00 uur en 11.30 uur.Posted in: algemeen, roermond