pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 6, 2017 1:43 pm Lees verder →

Dinsdag infomarkt veiligheid Roerdalen voor iedereen

Roerdalen – De politie, brandweer en gemeente werken hard aan de veiligheid van inwoners uit Roerdalen. Inwoners kunnen ook zelf veel doen aan hun eigen veiligheid en die van hun woonomgeving. Om inwoners hierover goed te informeren organiseren politie, gemeente en brandweer op dinsdag 10 oktober tussen 16.00 en 21.00 uur de infomarkt Veilig Roerdalen in het Apollocentrum in Melick. De onderwerpen hennepplantages, brandpreventie en inbraakpreventie staan centraal.

Hennepplantages
Een aantal Limburgse gemeenten waaronder Roerdalen onderneemt actie tegen drugsgerelateerde criminaliteit met de campagne ‘Wat staat er op het spel’. Voor buurtbewoners is het goed te weten welke signalen kunnen wijzen op een hennepplantage. Tijdens de infomarkt is hier aandacht voor, onder andere in de vorm van een Hennepcontainer. Hierin kunnen bezoekers zien hoeveel schade en gevaar een hennepplantage veroorzaakt.

Brandpreventie​
Ook de brandweer brengt een container mee. Hierin kunnen bezoekers met een virtual-realitybril ervaren hoe het is om in dichte rook de weg naar buiten te vinden. Verder geeft de brandweer informatie over brandveiligheid in huis. Inwoners kunnen hier thuis mee aan de slag, bijvoorbeeld door een vluchtweg te bepalen in geval van brand of door rookmelders op te hangen.

Voorkomen inbraak
Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis. Wijkagenten informeren bezoekers over eenvoudige maatregelen die het inbrekers moeilijker maken. Goed hang- en sluitwerk bijvoorbeeld en door geen waardevolle spullen in het zicht te leggen. Verder staat uitleg over onder andere babbeltrucs op het programma. Bureau Slachtofferhulp geeft uitleg over wat te doen na een inbraak waarbij geweld is gebruikt. Diverse Whatsapp-groepen informeren bezoekers over buurtpreventie. Ook Burgernet is aanwezig.

De informatiemarkt is interessant iedereen, ook voor kinderen. Voor hen is er onder andere een springkussen. Zij kunnen ook het blusvoertuig van de brandweer bekijken.Posted in: algemeen, politie, roerdalen