By november 23, 2012 8:37 am Lees verder →

Dit weekeinde titelstrijd Zaate Hermeniekes

Roerdalen – Dit weekend is Zaate Hermenie Jonge Klaore uit Nieuwstadt organisator en gastheer van het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes. Jonge Klaore – met een uitgebreide supportersschare met de naam Auwe Klaore – won vorig jaar in Reuver het kampioenschap en haalde daarmee dit carnavalsevenement naar Nieuwstadt. Adel verplicht, en dat Jonge Klaore wilde laten zien dat ze niet alleen uitstekende carnavalsmuziek weten te brengen, maar ook een feestje kunnen organiseren blijkt uit het aantrekkelijke programma voor een daverend feestweekend, waarin veel bekende namen opduiken.R

Op vrijdag 23 november bijt niemand minder dan Giel Beelen het spits af. Nederland’s bekendste DJ zal als kenner van de internationale popgeschiedenis het publiek aan een goede warming-up helpen. Na Beelen wordt het publiek getracteerd op de sensationele Belgische coverband The Vicious. Deze 7-koppige feestband is regelmatig in Nederland te vinden. De entreeprijs voor deze topfeestavond bedraagt 7,50 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de dagkassa.

Het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes 2012 zelf wordt op zaterdagavond afgewerkt. Dit jaar treden 17 Limburgse zaate hermeniekes en joekskapellen op die elk 11 minuten de tijd krijgen om het publiek op de banken te krijgen. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, als het maar leuk is, want het motto voor 2012 luidt ‘Mitblaoze. Zuuver plezeer!’ Een deskundige jury onder leiding van Tom Doesborg maakt uit wie zich Limburgs Kampioen 2012 mag noemen. Daarnaast zijn er troostprijzen zoals de meest Limburgse zaate hermenie, de zaatste hermenie en de hermenie met de enthousiastste aanhang.

Als een halve dag later een mogelijke kater langzaam is opgelost staat er nog een gezellige familiemiddag op het programma. Die begint kalmpjes aan. Er is gratis koffie en vlaai, zolang de voorraad strekt en Tropicano DJ’s brengen de stemming er voorzichtig weer in. Voor de kinderen is er een kidscorner ingericht, waar ze naar hartlust kunnen spelen, zodat pa en ma rustig weer in vorm kunnen komen voor het feestgedruis dat er weer aan staat te komen: Ummer d’r Neaver, Big Benny, W-Dreej, Trööt in de Gööt en als daverende slotact Beppie Kraft. De entreeprijs voor deze middag bedraagt 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Het feestweekend vindt plaats in Sporthal De Sjirp, Susterderweg 25 in Nieuwstadt. Kijk voor meer informatie over programma en kaart(voor)verkoop op www.lkzh2012.nl.Posted in: roerdalen