pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 9, 2014 3:17 pm Lees verder →

Donderdag lezing over heidebeheer ,oa Meinweg

image
image
Roerdalen – Wilt u meer weten over het heidebeheer in onder andere Nationaal Park De Meinweg? Dan is de lezing van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg wellicht iets voor u.

Op donderdag 13 november zijn er om 20.00 uur twee presentaties met veel foto’s in het GroenHuis, Godsweerderstraat 2 in Roermond. De toegang is gratis.

Jap Smits, boswachter ecologie en monitoring van Staatsbosbeheer, bespreekt heidebeheer. Heide is een half natuurlijk landschap dat de laatste 5000 jaar door mensen is gevormd. Rond 1900 verloor het de agrarische functie. Door ontginning met kunstmest en aanplant van bos verdween veel heide. Door verdroging, vermesting uit de lucht en versnippering bleef er nog minder heide over. In Brabant probeert men de heide te bevorderen door beheer zoals onze voorouders het deden: begrazing, vaak door schapen, afplaggen in een visgraatpatroon en soms branden. Dit blijkt gunstig te zijn voor diverse diersoorten zoals de kommavlinder.

Dr Angar Reichmann van het Biologische Station Krickenbeckersee bespreekt de vroegere militaire basis Brüggen Bracht. Op de 1250 hectare is een mozaïek ontstaan van bos, heide en magerrasen. Sinds de overname in 1998 door NRW Stiftung für Natur und Kultur. Damherten waren er al in de militaire tijd, maar blijken nu ook het bos open te houden wat goed is voor bepaalde vogelsoorten. Kleine delen worden ook door een schaapskudde, Gallowayrunderen en Konikpaarden begraasd.

Op deze avond wordt Nederlands en Duits gesproken. De avond wordt georganiseerd door de Kring Roermond van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg.Posted in: roerdalen, roermond