By oktober 25, 2012 6:41 pm Lees verder →

Door DNA-match overvallen Z-Limburg opgelost

Sittard – Met de aanhouding van twee verdachten en een DNA-match kon het High Impact Crime Team van de politie verschillende overvallen in Zuid-Limburg oplossen.

In het onderzoek naar de overval op het tankstation aan de Hommertweg in Amstenrade is deze week een Heerlenaar (19) opgepakt. Deze overval vond plaats op 29 september. Een man (28), eveneens uit Heerlen, wordt ervan verdacht meerdere overvallen gepleegd te hebben, o.a de overval op het tankstation aan de J.F. Kennedylaan in Heerlen op 8 oktober en op een snackbar in Langraaf afgelopen maandag. Ook hij werd thans aangehouden.

En tot slot kon de overval op een bejaarde dame in haar woning aan de Odasingel in Sittard op 1 mei ook opgelost worden. Dankzij een DNA-match kwam de politie achter de identiteit van één van de overvallers. Deze Maastrichtenaar (15) bleek al eerder te zijn aangehouden in het onderzoek naar de overvallen op de bejaarde mensen in Maastricht en omgeving.

De aangehouden verdachten zijn vandaag, vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Het High Impact Crime Team is in het voorjaar opgericht en richt zich onder andere op de aanpak van overvallen in de regio.Posted in: politie