By december 8, 2012 10:04 am Lees verder →

Door volg-alarm in auto Roermondse autodief betrapt

Roermond/Moergestel – De politie rekenden drie criminelen in die betrokken waren bij recente autodiefstallen. Dat gebeurde vrijdagmorgen 7 december 2012.

Track-and-Trace

De actie startte rond 06.40 uur toen de satelliet het gps-signaal van een gestolen Porsche Cayenne oppikte. Het voertuig was uitgerust met een zogenaamd Track-and-Tracesysteem. De Porsche was kort tevoren gestolen bij een woninginbraak te Sprang Capelle. De rit ging van de Burgemeester Bechtweg in Tilburg via de A-58 in de richting van Moergestel.

Loods

Agenten troffen de gestolen auto aan in een loods op een bedrijventerrein aan het Den Oudenhof in Moergestel. De aanwezige personen sloegen direct op de vlucht. Eén van hen raakte in gevecht met een van de agenten. Na een verbale waarschuwing, volgde er een waarschuwingsschot. De man ging er alsnog vandoor. Verse sporen in de sneeuw verraadden echter zijn vluchtroute. Hierdoor kon vrij snel gearresteerd worden. Het bleek om een 25-jarige inwoner van Tilburg te gaan.

Vluchtauto

Twee andere verdachten probeerden in een VW Golf te ontkomen. Zij stuitten echter op de rotonde Akkerweg / Schoolstraat op een politieblokkade, waarna ook zij werden ingerekend. Het ging om een 26-jarige man uit Roermond en een eveneens 25-jarige Tilburger.

In de cel

Het drietal is in verzekering gesteld en ingesloten. In de loodswerd nog een andere gestolen auto gevonden. Het ging om een zwartkleurige Audi Q7 die onlangs in Tilburg werd gestolen.Posted in: politie, roermond