pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 27, 2015 1:36 pm Lees verder →

Dr. Marieke van den Beuken wint Prijs Palliatieve Zorg Limburg 2015

Herten – De Prijs van de Palliatieve Zorg Limburg voor het jaar 2015 is toegekend aan dr. Marieke van den Beuken. De prijs werd gisteravond om 20.15 uur uitgereikt in de Oolderhof in Herten-Roermond tijdens het symposium van de zes Limburgse netwerken voor palliatieve zorg in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2015. Het symposium werd geopend door gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen.

Dr. Marieke van den Beuken-van Everdingen is naast internist in het Academisch Ziekenhuis Maastricht tevens consulent palliatieve zorg en verantwoordelijk voor de zorg, die het Expertisecentrum Palliatieve Zorg Maastricht in de gehele provincie Limburg biedt.

Marieke van den Beuken is sinds september 1998 uitdrukkelijk bij palliatieve zorg betrokken. Eerst als medisch specialist en later ook als consulent binnen het toenmalige COPZ-Maastricht. Vanaf het begin heeft ze zich bekwaamd in de palliatieve zorg, onder meer via de Cardiff-cursus, waarvoor ze in 2000 het diploma Palliative Care verkreeg. Als medisch specialist heeft ze zich toegelegd op pijnbestrijding bij mensen met kanker. In 2009 promoveerde ze op onderzoek naar de symptomen van patiënten met kanker. Ze heeft geen eenzijdige medische blik op deze symptomen en de wijze waarop patiënten kunnen worden geholpen om deze te beheersen. Haar blik is in de loop der tijd steeds wijder geworden.

Dat geldt ook voor haar activiteiten. Ze richt zich niet alleen op directe patiëntenzorg en adviezen aan zorgverleners, maar is ook landelijk actief om de kennis over en de kwaliteit van de palliatieve zorg te verbeteren. Zo is ze lid van PAZORI, dat zorgt voor de ontwikkeling en implementatie van landelijke richtlijnen palliatieve zorg. Ook is ze lid van de kerngroep die de richtlijn ‘Pijn bij Patiënten met Kanker’ herziet. Dat ze een brede visie op zorg heeft, blijkt wel uit haar voorzitterschap van de werkgroep ‘Zorg’ van de gezamenlijke Expertisecentra Palliatieve Zorg in Nederland. De prijswinnaar richt zich naast kennisontwikkeling ook op overdracht van die kennis via het auteurschap van boeken over pijnbestrijding en het geven van cursussen. Ze begrijpt ook dat palliatieve zorg een goede organisatie vergt en is daarom een motor achter de consortiumvorming.

Marieke van den Beuken behoort tot het kleine aantal experts in ons land dat zich zowel nationaal als internationaal focust op palliatieve zorg. Niet voor niets is ze ook editor van het International Journal of Palliative Care. Wij kunnen er – aldus de jury – trots op zijn dat zij in onze provincie werkzaam is. In het bijzonder stelt de jury het op prijs dat zij een medisch specialist is, die verbindingen weet te leggen tussen alle typen hulpverleners, die bij de zorg in de laatste levensfase betrokken zijn. Zij heeft oog voor waar het bij die mensen om gaat. Bij dit alles is de prijswinnaar een gewoon en aardig mens gebleven.Posted in: roermond