pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 19, 2014 12:27 pm Lees verder →

Drie gemeenten in Brabant stemmen vandaag: herindeling

Roerdalen/Den Bosch – – Inwoners van Oss, Den Bosch en Maasdonk kunnen vandaag, woensdag naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Het gaat om uitgestelde verkiezingen omdat de gemeente Maasdonk wordt opgeheven. De dorpen Vinkel en Nuland gaan per 1 januari 2015 naar Den Bosch, Geffen gaat naar Oss. De stembussen zijn vanaf halfacht open.
Aldus meldt Omroep Brabant. De gemeenteraad van Maasdonk heeft zelf besloten een einde te maken aan de gemeente, die in 1993 werd gevormd. Al jaren leeft het idee dat Maasdonk het met ruim 11.000 inwoners niet op eigen kracht kan. Ook politiek functioneerde Maasdonk niet goed. Afgelopen september nog werd wethouder Jeanne Moon weggestuurd.

Volgens burgemeester Roel Augusteijn van Maasdonk is zijn gemeente nooit echt een eenheid geworden. Hij had in de gemeenteraad te maken met partijen die allemaal voor hun eigen dorp opkwamen, maar niet aan Maasdonk als geheel dachten. Hij ziet het als een grote verdienste van de gemeenteraad dat ze het opheffingsbesluit hebben genomen.

En dus gaan de inwoners van Nuland en Vinkel nu hun stem uitbrengen voor een nieuwe Bossche gemeenteraad. De inwoners van Geffen richten zich op Oss. “Er is niemand in Maasdonk die daar een traan om laat,” zegt burgemeester Roel Augusteijn.

Oss wordt met Geffen erbij groter dan Helmond, en dus de vijfde stad van Brabant. De stad heeft bij gemeentelijke herindelingen vanaf 1994 veel terreinwinst geboekt. Eerst kwamen Berghem en Megen erbij, toen nog onder zware protesten. De latere herindelingen waren vrijwillig. Achtereenvolgens gooiden Ravenstein en Lith ook de handdoek in de ring. En nu dus ook Maasdonk.Posted in: roerdalen