pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 22, 2015 1:38 pm Lees verder →

Drie Limburgse uitvindingen winnen Award en geld

Roerdalen – Drie vindingrijke Limburgse mkb- bedrijven winnen de InnovAward 2015, een geldprijs van € 30.000,- . De prijzen werden 20 nov. jl uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. Dat vond plaats in de Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Er waren negentien Limburgse bedrijven genomineerd uit in totaal 75 inzendingen.

De winnaars zijn:

Applied Biomedical Systems in Maastricht, een bedrijf dat onder de projectnaam MyDiapatch een intelligente diagnostische pleister ontwikkelde om hartafwijkingen snel te ontdekken. De pleister maakt het mogelijk om tegen acceptabele kosten langdurig en continue metingen te verrichten met een zeer hoge kwaliteit. Daardoor zijn de meetresultaten geschikt voor klinische diagnose, prognose en effectieve monitoring van een (revaliderende) patiënt. De jury is vooral onder de indruk van de eenvoud in gebruik en brede toepasbaarheid zoals in de sport en in de industrie.

De partners RUMAL en Black Bear Carbon in Nederweert ontvangen een InnovAward 2015 omdat ze er in zijn geslaagd carbon black (zwartsel) terug te winnen uit oude autobanden en wel op een zodanige wijze dat dit product weer als grondstof kan dienen voor tal van industriële hoogwaardige toepassingen in nieuwe autobanden, rubber en verf. De jury is met name onder de indruk van de economische spin off voor de Limburgse economie.

Twan Heetkamp Trailers B.V. in Venlo krijgt de award voor het project The new cool omdat het bedrijf er in geslaagd is een koelvrachtwagen te ontwikkelen waarvan de stille koelmotor geen diesel verbruikt maar volledig elektrisch werkt. De energie van deze motor wordt geleverd door teruggewonnen remenergie en zonnepanelen op het dak van de vrachtwagen. The new cool bespaart hierdoor dagelijks 30 liter diesel en stoot geen CO2 uit. Om dit resultaat te bereiken is een speciale as ontwikkeld die de remenergie opvangt die ontstaat tijdens het remmen. Deze energie wordt opgevangen in een accu die de koelmotor voedt. The new cool is mede door zijn bijzonder stille elektromotor breder inzetbaar voor stadsdistributie tijdens de ruimere venstertijden. De jury is van mening dat door de slimme wijze van toepassing van verschillende technieken een zeer duurzame bijdrage geleverd wordt aan een beter en schoner milieu in en door de transportsector.

De InnovAward is een innovatieprijs van Limburg & Co, een provinciaal initiatief om vindingrijke ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. ,,Door Limburg & Co hebben we in Limburg een netwerk opgebouwd van innovatieve bedrijven. De bedrijven die genomineerd worden voor de InnovAward springen er uit. Zij zijn het neusje van de zalm op innovatiegebied.” zegt gouverneur Bovens.

De jury van de InnovAward bestond uit:

Twan Beurskens, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur (voorzitter)
Jacques Heuschen (secretaris)
Jan Kees Dunning, directeur Brightlands Maastricht Health Campus
Bert Kip, directeur Brightlands Chemelot Campus
Frans van Leijden, kwartiermaker Brightlands Campus Greenport Venlo.
Jan Cobbenhagen, professor of Entrepreneurship en CEO Maastricht University Holding b.v.Posted in: roerdalen