By september 15, 2011 7:47 am Lees verder →

Duurzame Dag 17 september 2011 in Roermond

Roermond – Zaterdag 17 september a.s. wordt van 10.00 – 16.00 uur in de gemeente Roermond voor de tweede maal de Duurzame Dag gehouden. Diverse organisaties, instellingen en bedrijven zullen tijdens de informatiemarkt in de Ursulakapel en bij het Groenhuis in het centrum van Roermond, laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van duurzaamheid. Bezoekers van deze markt kunnen zien en ervaren wat zij zelf kunnen bijdragen aan een betere en schonere toekomst. Ook de gemeente Roermond zal zich daar, net als vorig jaar, presenteren. Bij de stand van de gemeente Roermond in de Ursulakapel is o.a. informatie verkrijgbaar over duurzame mobiliteit, energiebesparing, natuurontwikkeling en –behoud, biodiversiteit, afvalreductie en -scheiding, subsidiemogelijkheden voor de elektrische scooter, en nog veel meer.

Ook zijn er diverse voorbeelden te zien van educatieve projecten die de gemeente Roermond organiseert om de Roermondse inwoners en met name basisschoolleerlingen kennis te laten opdoen en bewust te maken van hun eigen handelen. Enkele voorbeelden zijn: zwerfvuilproject in de eigen buurt of schoolomgeving, het WATCH-watereducatieproject, de lessen Sarah’s Wereld over consumptief gedrag, de jaarlijkse Boomfeestdag, het Natuur- en Waterleerpad en het MilieuOntmoetingsProgramma (MOP).

De organisatie van deze dag is in handen van de Stichting Roer Om. Als gevolg van de grote belangstelling vorig jaar, heeft de organisatie er voor gekozen om de informatiemarkt op twee lokaties te houden: in de Ursulakapel aan de Voogdijstraat en het GroenHuis aan de Godsweerderstraat te Roermond. Meer informatie is te vinden op www.duurzamedagroermond.nl De toegang is gratis.Posted in: roermond