pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 20, 2015 5:12 pm Lees verder →

Eerste keer op pad met metaaldetector: meteen gouden munt (foto) van 2000 jr gevonden

image
Roermond / Eindhoven – Eindhovenaar John Clemens heeft op zijn allereerste speurtocht met een net aangeschafte metaaldetector een gouden Keltische stater gevonden, een muntje van meer dan 2000 jaar oud. Er is meteen 1500 euro voor geboden.

Clemens wilde wat meer beweging hebben buiten zijn drukke kantoorbaan. Hardlopen vond hij maar niets en wandelen in je eentje is ook zo zinloos.
Via internet kwam hij in aanraking met amateur-archeologie en toen besloot hij een metaaldetector aan te schaffen.

Clemens begon zijn eerste zoektocht op een nog onaangeroerde boerenakker. Nog wat onwennig liep hij de eerste meters over de akker en al bij de eerste meters hoorde hij een piep. Het bleek een plat getrapt blikje, maar de piepstok werkte tenminste.
O

Tien gaten, drie blikjes en zeven oude roestige spijkers verder volgde er weer een piepgeluid. Nu met een iets andere toon. Na wat wroeten en wegpoetsen van het zand was Clemens totaal overdonderd. “Ik keek nog wat rond maar er was niemand in de buurt die met mij dit moment kon delen. Ik had volgens mij een gouden munt gevonden!”

Na plaatsing van afbeeldingen van de vondst op Facebook bleek dat het ging om een gouden Keltische munt van voor onze jaartelling. Al snel kreeg hij een bod van 1500 euro, maar ‘mijn eerste vondst is natuurlijk onbetaalbaar’, zegt Clemens.

Stadsarcheoloog Nico Arts spreekt van een bijzondere vondst. Volgens hem is het 24 jaar geleden dat er in Eindhoven ook zo’n Keltische munt werd gevonden.Posted in: roermond