By mei 20, 2011 7:33 am Lees verder →

Eerste wijkcontactdag van het Wijkteam Binnenstad in Roermond

Roermond – Op initiatief van de politie Limburg-Noord heeft het wijkteam Binnenstad bestaande uit Politie, gemeente Roermond, Wijkraad St. Christoffel en Stadstoezicht op woensdag 11 mei een eerste wijkcontactdag gehouden in de binnenstad van Roermond. Doel van deze wijkcontact was om in contact te komen met de bewoners van de binnenstad.

De politie en haar partners werken samen aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Tijdens deze eerste wijkcontactdag heeft het Wijkteam bij willekeurige bewoners aangebeld en vragen gesteld in het kader van de veiligheid. Tussen 15.00 uur en 19.00 uur is het Wijkteam, met koppels van twee personen, op pad gegaan. Zij heeft bewoners onder meer gevraagd wat zij vinden van hun wijk en hoe zij de veiligheid ervaren in en om hun huis of straat. Maar ook wat zij graag zouden willen veranderen in hun buurt en of zij daar zelf iets in willen betekenen.

Terugkoppeling
Huis-aan-huis hielden zij een kort gesprek met ongeveer 80 bewoners. De geïntervieuwde bewoners, maar ook de bewoners die niet thuis waren, ontvingen een brief met informatie over het Wijkteam en belangrijke telefoonnummers. Alle antwoorden en opmerkingen worden door het Wijkteam besproken en verwerkt in een gezamenlijke inventarisatie. Op korte termijn vindt er een terugkoppeling aan de betrokken bewoners plaats door middel van een brief of mail. Het Wijkteam zal vaker een dergelijke wijkcontactdag organiseren om zo in gesprek te komen en te blijven met de bewoners van de Binnenstad. Overigens heeft het Wijkteam elke dinsdagmiddag een spreekuur van 14.00 – 15.00 uur in het ‘Paradies’. Tijdens het spreekuren kunnen bewoners vrij inlopen en problemen of andere zaken bespreken. Zij nodigt iedereen uit om hiervan gebruik te maken. De koffie staat al klaarPosted in: politie, roermond