By april 7, 2018 9:54 am Lees verder →

Eierpotje uit de oven (foto): recept Dr A Vogel

Roerdalen – Van Dr A Vogel weereen recept: eierpotje ut de oven

Ingrediënten
Eierpotje uit de oven
2 eieren (Blije Kip Eieren)
100 gram bloemkool
1 eetlepel amandelmelk
2 blaadjes ijsbergsla
25 gram oude geitenkaas
1 sneetje zuurdesem speltbrood
4 eetlepels olijfolie
Herbamare® Original kruidenzout (zout) en peper
En natuurlijk met:
A.Vogel Herbamare Original kruidenzout | 100% natuurlijke smaakmaker!
Herbamare Original kruidenzout

Hoe maak je dit eierpotje uit de oven?
1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd de bloemkool grof en maal in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolcouscous 4 minuten op hoog vuur. Laat afkoelen.

3. Doe de amandelmelk in een klein ovenschaaltje (of muffinvorm) en breek de eieren erin. Strooi er de bloemkoolcouscous over en roer licht door.

4. Rasp de geitenkaas en strooi over de eieren. Breng op smaak met Herbamare® Original kruidenzout (zout) en peper.

5. Zet het schaaltje in de oven en laat de eieren in ongeveer 15 minuten gaar worden.

6. Besmeer het brood met 1 eetlepel olijfolie en leg het de laatste 5 minuten in de oven.

7. Snijd ondertussen de sla fijn en meng met 1 eetlepel olijfolie.

8. Haal het schaaltje uit de oven en garneer met de sla.

9. Eet de eieren met de toast.

Ook lekker met wat gerookte zalm of forel.

Je kunt de bloemkoolcouscous ook een dag van tevoren maken

Nog meer: #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!



Posted in: algemeen, recept, roerdalen