pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 9, 2015 7:58 pm Lees verder →

Eisen in zedenzaak Valkenburg: hoe ouder verdachte hoe meer straf

Maastricht/ Roerdalen – in Maastricht stonden donderdag 9 juli 2015 de eerste 6 verdachten terecht in de Valkenburgse zedenzaak: hoe ouder de verdachte hoe hoger luidde de straf-eis an het Opnenbaar Ministerie: onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van vier maanden tot een jaar geëist tegen zes klanten van een 16-jarig meisje dat in een Valkenburgs hotel als prostitué optrad.
De jongste verdachte, een 22-jarige man, kreeg de laagste strafeis: zes maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie heeft hij nog niet zoveel ‘levenswijsheid’, waardoor zijn straf gematigd kan worden.

Een 49-jarige man moet van het OM twaalf maanden onvoorwaardelijk achter de tralies. Hij heeft eerst ontkend dat hij seks met het meisje heeft gehad. Ook heeft hij volgens het OM leugenachtige verklaringen afgelegd. ‘
De advocaat van de zes verdachten, die niet aanwezig waren in de rechtszaal, vroeg om vrijspraak. Volgens hem hebben zijn cliënten geen schuld omdat ze niet wisten dat het meisje minderjarig was. Op de prostitutiesites waarop ze zichzelf aanbood, deed ze zich voor als de 18-jarige ‘Kimberly’.

Hij vindt de strafeisen van het OM ‘fors’ en niet in verhouding tot de veel mildere vonnissen in vergelijkbare strafzaken inzake klanten van minderjarige prostituees. Als de rechter toch beslist om de mannen te straffen, dan vindt de advocaat een taakstraf meer passend bij het delict dan een gevangenisstraf.

Tegen een 41-jarige man eiste het OM acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Tegen een 52-jarige man: tien maanden, waarvan vier voorwaardelijk. ‘Hij had de opa van het meisje kunnen zijn’, zei de officier

Een andere klant is een 37-jarige man. Hij dacht dat het meisje twintig was. Ook voor hem is de strafeis tien maanden met vier maanden voorwaardelijk.

Morgen en volgende week moeten nog ruim twintig klanten voorkomen in de Valkenburgse zedenzaak. De meesten zullen, net als de eerste zes, schitteren door afwezigheid; uit schaamte en angst voor de media. De rechter heeft drie mannen echter nadrukkelijk bevolen wel te komen, vooral omdat zij ontkennen seks te hebben gehad. Anders worden zij ‘door de politie opgehaald’.

Vorige maand is de loverboy van het meisje, Armin A., veroordeeld tot twee jaar cel wegens mensenhandel. Hij zette de zestienjarige aan tot betaalde seks met tientallen mannen in de twee Valkenburgse hotels En hij heeft haar volledig gemanipuleerd, aldus de rechtbank.Posted in: politie, roerdalen