By juni 6, 2012 6:51 pm Lees verder →

EK 2012: Mathijsen speelt niet tegen Denemarken

Roerdalen – Joris Mathijsen mist zaterdag de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Denemarken. De verdediger herstelt langzamer dan verwacht van een hamstringblessure. Bondscoach Bert van Marwijk hoopt dat Mathijsen op tijd fit is voor het tweede groepsduel op 13 juni met Duitsland. Van Marwijk sluit ook niet helemaal uit dat hij een vervanger moet oproepen.

De verdediger werkte in het met een kleine 25.000 toeschouwers gevulde Reymanastadion van Krakau een individueel programma af. Bondscoach Bert van Marwijk vertelde dinsdag dat hij hoopt dat Mathijsen donderdag voluit kan trainen. In dat geval is hij zaterdag misschien inzetbaar tijdens het eerste EK-duel met Denemarken.  

‘Eventueel vervanger’
Mathijsen verrekte anderhalve week geleden een hamstring tijdens een oefenwedstrijd tegen Bulgarije. Hij miste daardoor de vriendschappelijke interlands tegen Slowakije en Noord-Ierland. Van marwijk twijfelt nog over een eventuele vervanger: “Ik wil de komende dagen eerst kijken hoe het met hem gaat. Tot 24 uur voor het eerste groepsduel kan ik eventueel nog een vervanger voor Joris oproepen. Dat zou dan iemand worden die op dit moment niet in training is. Ik kan ook nog een speler van Jong Oranje oproepen.”
   
Van Marijk houdt nog even voor zichzelf wie Mathijsen aanstaande zaterdag gaat vervangen. Waarschijnlijk zal het Ron Vlaar of Wilfred Bouma worden. Vlaar lijkt de voorkeur te hebben. “Ik zit rustig op de bank als Ron speelt”, zei hij zaterdag na het duel met Noord-Ierland over de aanvoerder van Feyenoord.
Geplaatst 06-06-12 19:37:01
Gewijzigd 06-06-12 19:44:50Posted in: roerdalen