By juni 13, 2012 8:10 am Lees verder →

EK 2012: Nederland in de ban van Oranje contra de Duitsers: noodverordening in Kerkrade

Roerdalen – Nederland is in de ban van de voetbalwedstrijd Nederland tegen Duitsland op het EK, vanavond, woensdag om 20.45 uur.
En is op van alles voorbereid: Tijdens Nederland – Duitsland geldt in de Nieuwstraat/Neustrasse op de grens van Kerkrade met Duitsland een noodverordening.
De Duitse en Nederlandse politie patrouilleren dan samen door de straat. De verordening moet ernstige verstoringen van de openbare orde voorkomen. Tijdens eerdere WK- en EK-duels zochten Nederlandse en Duitse fans op de Nieuwstraat wel eens de confrontatie.

De Haagse politie zal weer aanwezig zijn op het Jonckbloetplein, het geregeld onrustig is tijdens wedstrijden van Oranje.
Wie rotzooi trapt, wordt aangehouden. Maar dat geldt ook voor andere locaties daar.
Zaterdag, toen Nederland tegen Denemarken speelde, werden er 20 mensen op het plein opgepakt.

Woensdag stelt de Nederlands-Duitse handelskamer zijn tuin beschikbaar voor 80 Nederlandse en Duitse bedrijven om samen naar de Nederland – Duitsland te kijken op een groot scherm.
De Nederlanders krijgen één kant van de tuin, de Duitsers de andere. De Nederlandse supporters worden aangevoerd door de voorzitter van de Nederlands-Duitse handelskamer. In het andere kamp is de Duitse ambassadeur aanwezig.Posted in: politie, roerdalen